Nederlandse Kampioenschappen Indoor

20 February

Elite & High Potentials

Posted by: Bo Ummels

APELDOORN - Dit weekend was het weer tijd voor de Nederlandse Kampioenschappen Indoor. Op zaterdag en zondag kwamen namens TDR kwamen zeven atleten in actie, die allemaal als doel hadden om het beste uit zichzelf te halen.
 
Zaterdag
Op zaterdag stonden de series 800 meter voor de mannen en de finale 1500 meter voor de vrouwen op het programma. In de eerste serie komt Quinten van Delft in actie. In een harde serie, waaruit uiteindelijk ook de twee tijdsnelsten zullen komen, klokt de ALO-student 1.54,74 wat naast een indoor PR ook een outdoor PR betekent. Tijmen Hoedjes weet in de tweede serie helaas niet de aansluiting met de voorsten te vinden en eindigt - na een rommelig begin - met 1.56,24 als 5e. Ook in de derde serie, waar Brian Versluis in uitkomt, is er veel duw- en trekwerk in het begin waardoor Versluis veel krachten verspilt en met 1.54,78 als laatste eindigt. In de laatste serie is het erop of eronder voor Jesse Scheltema en Twan Pormes. Scheltema neemt al gauw het voortouw en loopt met Pormes in zijn kielzog 650 meter op kop maar weet dit helaas niet te consolideren in een finale plek en wordt uiteindelijk voor Pormes 4e in 1.52,32. Pormes loopt wel als 5e een mooi indoor PR van 1.52,98. 
Een paar uur later is het Lotte Krause die uitkomt op de 1500. In een moeilijke race waarin ze veel zelf moet doen omdat Maureen Koster er met een paar dames hard vandoor gaat, komt ze met een nieuw indoor PR van 4.21,93 tot een 5e plaats.
 
Zondag
Op dag twee mochten Britt Ummels en Lotte Krause de eer van TDR hoog houden op de 3000 meter.
Voor Lotte was het haar tweede inspanning op dit NK en voor Britt was het haar comeback op een nationaal titel toernooi na bijna anderhalf jaar.
Toen het startschot klonk was het Lotte die meteen op kop liep en de eerste kilometer doortrok in 3'15. Vrijwel iedereen zat op dat moment nog bij elkaar. Toen Veerle Bakker daarna de tweede kilometer het gas er flink opgooide, ontstond er een groepje van 5 die los liep van de rest, inclusief Britt en Lotte. Met nog 5 rondes te gaan moesten Britt en Lotte allebei lossen van de kopgroep en ontstond er een strijd om het brons. Voor Britt had de tweede snelle kilometer haar energie opgenomen en viel ze terug naar een uiteindelijk 7e plek in een tijd van 9.27,61. Lotte zat met drie rondes voor het eind nog in een mooie strijd om de bronzen medaille, maar de kon laatste versnelling niet pareren en finishte op een 4e plek in een mooi indoor PR van 9.17,52.