Ummels haalt bronzen medaille op NK Cross!

27 February

Elite & High Potentials

Posted by: Bo Ummels

Hellendoorn – De laatste wedstrijd van het crossseizoen, tevens het Nederlands Kampioenschap, vond gisteren plaats in het mooie Hellendoorn. De atleten van TDR mochten het uitdagende parcours trotseren en strijden voor een plek op het podium.
 
Het NK was dit jaar erg zwaar, aangezien de zogeheten zandkuil bij alle wedstrijden op- en af gelopen te worden. Het parcours startte namelijk aan de voet van de Hellendoornse Berg en kende daardoor weinig vlakke gedeeltes. Er is in het parcours weinig ruimte om te herstellen, want alleen de tussenronde is vlak. Daarna begint het klimmen en dalen opnieuw.
 
Junioren
Ioann Lobles was de eerste die kennis mocht maken met het pittige parcours. De afgelopen crossen liet hij zien een constante factor te zijn en steevast te finishen in de top 10. Deze wedstrijd was dat niet anders, en op het 8545 meter lange parcours kwam hij na een prima gelopen cross, uit op een zevende plek.
 
Bronzen medaille Britt Ummels
Bij de korte cross stonden Lotte Krause en Britt Ummels aan de start, beide met de ambitie om op het erepodium te staan. Na een snelle start zat de kopgroep redelijk bij elkaar, maar vooral na de lange steile klim ontstond er een afscheiding met de uiteindelijke winnares. Britt liep een tijdje op de tweede positie, maar werd bij de afdaling ingehaald door de nummer twee. Erachter liep Lotte op een vierde plek. Het laatste stuk kon zowel Britt als Lotte nog een sterke eindsprint inzetten, waardoor ze respectievelijk hun derde en vierde plek konden veilig stellen.
Bij de mannen stonden Twan Pormes en Tijmen Hoedjes aan de start van de korte cross. Het was vooral zaak voor beide mannen om zich staande te houden in het snelle geweld. Beide liepen een prima wedstrijd en eindigden hun crossseizoen op een 22e plek voor Twan, en een 33e plaats voor Tijmen.
 
Lange cross
Levi van Mulken was de enige van TDR die deelnam aan de lange cross. Hij mocht meerdere malen de hoogtemeters van het parcours ervaren, aangezien het parcours bijna elf kilometer lang was. Hij liep lang op een positie binnen de top 10, maar moest de laatste kilometer iets toegeven om uiteindelijk op een tiende plek te finishen. Dat was een zeer verdienstelijke prestatie van de junior, die zich goed staande wist te houden bij de senioren.