Finale crosscompetitie

11 March

Atleten in opleiding/proefperiode

Posted by: Cheryl Konijn

Wieringerwerf – zaterdag 11 maart werd de finale van de crosscompetitie gelopen door de jeugdatleten van TDR. De afgelopen maanden werd er gestreden tijdens de regionale cross wedstrijden voor een plaats in de finale van de cross competitie. Tijdens deze finale kwamen de beste atleten uit verschillende regio’s bij elkaar om te strijden op het cross parcours van Wieringerwerf.

De jongens U20 en U18 mochten als eerst starten met de 5000m. Een prachtig stralende zon had er gelukkig voor gezorgd dat de meeste sneeuwval van de dag ervoor gesmolten was. Deze wedstrijd werd vertegenwoordigd door 16 jongens U20 en wel 33 jongens U18. Ioann Lobles veroverde de eerste plaats bij de jongens U20 met een ruime voorsprong. Lobles bemachtigde deze positie in een tijd van 16’39. Toon van Vuuren kwam net enkele seconden tekort voor de derde positie. Met een tijd van 17’08 moest hij genoegen nemen met de vierde plek bij de jongens U20. Sepp Schulte behaalde een zevende positie bij de jongens U18 met een tijd van 17’55. Alec Deumers veroverde de 15e positie in een tijd van 19’08. Ten slotte behaalde Figo Heijliger een 21e positie in een tijd van 19’55. Dit was het debuut van Heijliger op de finale crosscompetitie.

Vervolgens was het de beurt aan de meisjes U20 en U18 voor de 3000m. Deze wedstrijd werd vertegenwoordigd door twaalf meisjes U20 die een harde strijd liepen. Sien van Vuuren liep maar enkele seconden achter de nummer één en twee. Met een tijd van 10’12 finishte van Vuuren op de derde positie. Marlotte Vliese eindigde in een spannende eindsprint op de achtste positie bij de meisjes U20 in een tijd van 11’55. Haar tegenstander was Vliese net ietsjes voor.

Bij de jongens U16 stond ook Kai Vermeulen aan de enorm drukke start, samen met nog 71 andere jongens U16 voor de 3500m. Vermeulen eindige uiteindelijk op de vijfde positie, dit deed hij in een tijd van 12’05. Het was het debuut op de finale crosscompetitie voor Sjaak Taams, en hij liep hier een tijd van 13’08. Met deze tijd behaalde Taams de 26e positie. AV Castricum behaalde hiernaast ook de eerste plaats in het ploegenklassement.