Drie podiumplaatsen tijdens de Zandvoort Circuit Run!

26 March

Elite & High Potentials

Posted by: Bo Ummels

Zandvoort - Afgelopen weekend stonden veel TDR atleten aan de start van de Zandvoort Circuit Run. Een unieke wedstrijd in Nederland georganiseerd door onze sponsor Le Champion. Naast de 12km is sinds dit jaar ook de 4km een officiële race voor wedstrijdatleten. Dat kwam goed uit voor een aantal atleten die zich wilden testen over de kortere afstand.

4km race
Vanaf de start is het Levi van Mulken die het tempo aantrekt waarmee hij hoopt er een harde wedstrijd te kunnen forceren. Na 3km moet de Limburger helaas lossen, maar weet zich wel met 11.20 naar het podium te knokken. Achter Van Mulken volgt een peloton - dat lang met elkaar samenliep - met daarin Brian Versluis (4e, 11.37), Thomas Lewis (6e, 11.43), Twan Pormes (7e, 11.49), Joep Welsch (8e, 11.56) en Tijmen Hoedjes (10e, 12.07).
Achter dit peloton is het Lotte Krause die als eerste vrouw binnenkomt met een tijd van 12.13. Britt Ummels vecht daarachter naar een mooie bronzen podiumplek in een tijd van 12.39. Mariska Poel finisht als 6e vrouw in een tijd van 13.36.

12km race
Even later was het tijd voor de 12km race, waar Eva van Zoonen het paars vertegenwoordigde. Eva is in voorbereiding op de Marathon van Rotterdam. Ze beschouwde deze wedstrijd als een goede trainingsprikkel en finishte daarmee als 9e vrouw in een tijd van 47.55.

Samenwerking Le Champion en TDR
Om de ontwikkeling van de Noord-Hollandse loopsport te stimuleren maakt Le Champion de TDR-Talentenopleiding mogelijk. In het magazine dat de leden van Le Champion elk kwartaal ontvangen, komt een TDR-atleet aan het woord.

Le Champion
Met jaarlijks 250.000 deelnemers en 16.000 leden is Le Champion een van de grootste sportverenigingen van Nederland. Le Champion wil graag dat iedereen mee kan doen met een sportevenement. Draag jij onze hardloopevenementen ook een warm hart toe en wil je samen met ons 250.000 mensen in beweging brengen? Word dan lid. Op de site lees je over de voordelen voor hardlopers. Zo profiteer je  als lid van verschillende voordelen (eerder inschrijven voor de evenementen, gunstige startpositie, elk kwartaal het Le Champion-magazine). Aanmelden voor het lidmaatschap

Foto door Bjorn Paree