Twee weken vol met seizoensopeners

22 May

Nationaal 1

Posted by: Thomas Lewis

Trackmeetings Utrecht
Na een succesvolle trainingsstage in Monte Gordo begonnen een aantal atleten van TDR hun seizoen op de Trackmeetings in Utrecht gingen drie atleten van start. Tijmen opende zijn seizoen met een tevredenstellende 800 meter, waarbij hij de afstand in 1:56 liep. Mariska Poel en Eline Runderkamp liepen de 1500 meter in dezelfde serie. Ze versnelden richting de finish en behaalden respectievelijk tijden van 4:50,16 en 5:04,14.

Ter Specke Bokaal
Ioann Lobles beet het spits af en nam deel aan de 3000 meter. In een slimme race, waarin hij in een groepje kon lopen, wachtte hij tot de laatste 300 meter om een eindsprint te plaatsen. Hij behaalde de overwinning met een indrukwekkend persoonlijk record van 8:21,09.
Even later stond de 1000 meter op het programma, een spectaculaire race waarbij atleten van de 800 meter en 1500 meter het tegen elkaar opnamen op deze ongebruikelijke afstand. Joep Welsch eindigde als derde met een sterke laatste 200 meter en een eindsprint over de finish, wat resulteerde in een nieuw persoonlijk record van 2:24,87. Thomas Lewis, die terugkwam van een blessure, volgde het groepje mooi en finishte in 2:27,57. Britt Ummels opende haar seizoen op een andere manier, namelijk als tempomaker voor de vrouwen op de 1000 meter.

Harry Schulting Games
Op Hemelvaartsdag vond de Harry Schulting Games plaats. Joep Welsch liep de 400 meter en behaalde de vierde tijd in de snelste serie met een tijd van 48,76. Tijmen Hoedjes eindigde eerder als eerste in zijn serie met een tijd van 52,28.
Even later stond Ioann Lobles aan de start van de 800 meter. Hij liep een sterke race en wist in de snelste serie als derde over de finish te komen met een tijd van 1:53,53, wat een persoonlijk record betekende met een verbetering van ruim een seconde. Bij de vrouwen kon Mariska Poel helaas niet imponeren met een tijd van 10:29,98. Eline Runderkamp behaalde echter een mooi persoonlijk record en finishte in 10:34,02.

Flanders Cup Lokeren
Op zondag 20 mei nam Joep, 3 dagen na zijn 400 meter, deel aan de Flanders Cup in Lokeren, België. Deze keer stond de 800 meter op het programma. Ryan Clarke liep hier ook zijn tweede wedstrijd na een vier weken durende hoogtestage in Flagstaff.
Joep nam een aantal waardevolle verbeterpunten mee uit zijn vorige wedstrijd in Vught en paste deze kritisch toe. Met succes! Hij verbeterde zijn persoonlijk record op de 800 meter met maar liefst 1,5 seconde. Hij finishte in een tijd van 1:49,14 en eindigde als vierde in zijn serie. Daarna was het de beurt aan Ryan in de snelste serie van de 1500 meter. Ryan heeft de afgelopen maanden grote vooruitgang geboekt in zijn aerobe basis. Hij wist dan ook zijn persoonlijk record op deze 'overdistance' afstand aan te scherpen. In een vrijwel perfecte race liep hij 3:44,78, goed voor een vierde plaats en een persoonlijk record van maar liefst 2 seconden.

NK Teams
Thomas Lewis had de eer om zijn club, Phanos, te vertegenwoordigen op de 1500 meter tijdens het NK Teams. Hij beschouwde dit altijd als een bijzondere kans en was vastbesloten om een uitstekende prestatie neer te zetten voor zijn club. Bij het NK Teams wordt er gewerkt met een puntensysteem, waarbij de eerste plaats 8 punten oplevert, de tweede plaats 7 punten, enzovoort. Hierdoor verloopt de race altijd zeer tactisch. Na een stevig eerste rondje vertraagde het tempo al snel. Thomas liep tot aan de bel op de vierde plaats in de kopgroep. Vervolgens schoof hij op naar voren om de controle over de eindfase te hebben. Met nog 250 meter te gaan, ging het tempo omhoog. Ondanks dat Thomas elke week fitter wordt, kon hij net niet mee met de eindsprint en eindigde uiteindelijk als vijfde in een tijd van 3:55. Hij kijkt tevreden terug op zijn wedstrijden en staat nu voor een nieuw trainingsblok.