Prachtige prestaties op het NK Junioren

25 June

Atleten in opleiding/proefperiode

Posted by: Cheryl Konijn

Bergen op Zoom – vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni werd het NK Junioren gelopen. De atleten van TDR hebben hier de afgelopen weken samen naar toe gewerkt en dit was het moment om te knallen. Ondanks de hitte van het afgelopen weekend werden persoonlijke records verslonden en medailles behaalt.

De eerste afstand die aan de beurt was voor de atleten van TDR was de 800m series. In de series van de 800m jongens U18 stond Bram Wokke aan de start. Hier liep hij een persoonlijk record van wel vijf seconden. Wokke liep een tijd van 2’08”88. Pipp Pauzenga en Juul Schuit stonden aan de start van de series van de 800m meisjes U20. Pauzenga werd tweede, en Schuit werd derde in haar serie. Hiermee hadden beide dames zich geplaatst voor de finale. De finale moest al de volgende dag gelopen worden. Tijdens deze spannende, en daarnaast warme race werd er gevochten door Pauzenga voor een medaille. Helaas moest Pauzenga toch genoegen nemen met een vierde plek. Met een tijd van 2’11”18 liep Pauzenga enkel twee honderdste boven haar persoonlijk record. Hiermee wist Pauzenga nog wel de nummer vijf, die slechts één honderdste achter Pauzenga finishte, achter zich te houden. Schuit kwam als zesde over de finish. Dit deed Schuit in een persoonlijk record van 2’17”17.

Vervolgens werd er op vrijdag de finale van de 3000m voor de jongens U18 gelopen door Sepp Schulte en Kai Vermeulen. Schulte wist tijdens deze race de zevende positie te bemachtigen. Dit deed Schulte in een tijd van 9’17”21. Vermeulen kwam als zestiende over de finish met een groot persoonlijk record van 9’46”24.

De zaterdag werd gestart met de series van de 400m. Tijdens de series voor de jongens U18 liep Twan Aslander een tijd van 54”38. Naast een persoonlijk record was deze tijd ook voldoende om geplaatst te worden in de halve finale. Deze halve finale moest Aslander nog dezelfde dag lopen. Met een tijd van 55”20 eindigde Aslander op de negentiende plaats.

De zaterdag volgde met de 1500m series. Naast de 3000m van de dag ervoor was Schulte ook aan de start te zien van de 1500m jongens U18. Tijdens deze serie bemachtigde Schulte een finaleplek. Vervolgens was het de beurt voor de jongens U20. Ook Ioann Lobles bemachtigde een finaleplek tijdens zijn serie. Naast Lobles stond ook Rowan Dekker aan de start van de 1500m U20. Dekker liep een persoonlijk record van 4’09”93, maar kwam met deze tijd net een halve seconde tekort voor een finaleplek. De finales werden de volgende dag gelopen. Terwijl Schulte naar de finish naderde zaten de nummer één tot en met vijf dicht bij elkaar. Het werd een spannende eindsprint waarbij Schulte het brons wist te veroveren. Schulte deed dit in een tijd van 4’11”60. Vervolgens was het aan de jongens U20. Lobles had de koppositie te pakken en versnelde naar de finish toe. Hier wist Lobles de nummer twee achter zich te houden en met een twee seconden voorsprong bemachtigde Lobles het goud. Lobles deed dit in een tijd van 3’48”89.

De zondag was een zware dag voor de atleten met voorspelde temperaturen boven de dertig graden een veel belangrijke finales, zoals de 5000m finales. Toon van Vuuren stond aan de start bij de 5000m jongens U20. Ondanks dat de warmte al aan het toenemen was wist van Vuuren een persoonlijk record van wel veertig seconden te lopen. Met een tijd van 15’18”87 bemachtigde van Vuuren de vierde positie, met enkel zeven seconden achter de nummer drie.