TDR naar Ninove voor laatste wedstrijd voor het NK

27 July

Nationaal 1

Posted by: Thomas Lewis

NINOVE - Afgelopen zaterdag was het een dag vol topprestaties voor een groep atleten van Team Distance Runners. Zij waren afgereisd naar het Belgische Ninove om daar hun vorm te laten zien, vlak voor het Nederlands Kampioenschap. Met indrukwekkende prestaties en persoonlijke records werd deze wedstrijd een groot succes.

De dag begon met Lotte Krause, die de aftrap verzorgde op de 3000 meter steeplechase. Met een sterke start voegde Krause zich meteen bij de koplopers. Gedurende de race wist ze tactisch slim te handelen en belandde uiteindelijk in de tweede groep. Met vastberadenheid wist ze de race af te sluiten met een scherpe tijd van 10:02,34, waarmee ze als vierde over de streep kwam. Een prachtige prestatie voor Krause.

In het hoofdprogramma was het vervolgens de beurt aan Jesse Scheltema en Joep Welsch, die uitkwamen op de 800 meter. De race begon wat moeilijk voor beiden, maar ze werkten zich al snel naar de groep achter de leiders. Met een indrukwekkende eindsprint was het uiteindelijk Scheltema die als vierde finishte met een tijd van 1:49,45. Opvallend genoeg was dit exact zijn persoonlijk record, en het was al de derde keer dat hij deze tijd wist te evenaren. Welsch liet zich ook van zijn beste kant zien en kwam kort achter Scheltema binnen met een tijd van 1:49,80.

In het naprogramma stond Tijmen Hoedjes aan de start voor de 800 meter. In een tactische race wist hij zich staande te houden en finishte uiteindelijk als vijfde, met een tijd van 1:56,14.

Als laatste kwam Levi van Mulken in actie op de 1500 meter. De 20-jarige atleet uit Limburg besloot om rustig vanuit de achterhoede te starten en geleidelijk zijn positie te verbeteren. Met een sterke eindsprint, waarbij hij de laatste ronde in minder dan 60 seconden liep, bereikte hij de finishlijn met een nieuw persoonlijk record van 3:49,60, wat goed was voor een vierde plaats.

De resultaten van afgelopen zaterdag geven veel vertrouwen voor het aankomende Nederlands Kampioenschap, waar deze atleten ongetwijfeld weer voor mooie prestaties zullen gaan zorgen.