Uniek succes TDR bij NK Veldloop

01 March

Team Distance Runners

Posted by:

HOLTEN - Afgelopen weekend heeft het Team Distance Runners een unieke Nederlandse Kampioenschappen veldlopen beleefd. Nog nooit eerder was er over de hele linie zoveel succes. Drie van de vier gouden medailles bij de jeugd werden veroverd. Bovendien was er brons voor Barbara Zutt bij de dames.

Junioren
Michel Butter wist de cross bij de jongens A met bijna een minuut voorsprong af te sluiten. Door de grote overmacht waarmee hij de 8 kilometer naar zijn hand zette, weet hij zich nu ook verzekerd van deelname aan de WK cross in Brussel op 13 maart. Michel stapt morgenochtend op het vliegveld naar Portugal om in topvorm aan de start te staan in Brussel.

Bij de jongens junioren B was Tom Wiggers favoriet. Hij maakte zijn favorietenrol ook volledig waar door net als Butter zijn wedstrijd met grote overmacht te winnen. De Bergenaar kwam 40 seconden eerder over de finish dan zijn eerstvolgende belager, een zelden vertoond verschil.

Grote verrassing was dat ook Manon Kruiver goud wist te pakken. Bij de meisjes junioren B was het tot het laatste toe spannend. Door een splijtende demarrage op 300 meter voor de finish wist ze haar twee directe tegenstanders voor te blijven.

Dames
Ook bij de dames lange cross drukte TDR een stempel op de wedstrijd. Na Looper en Boonstra waren de plaatsen drie, vier, vijf en negen voor respectievelijk Barbara Zutt, Selma Borst, Suzanne Wiertsema en Femke Klous. Zutt en Borst liepen heel ang samen op de derde plek en er werd heel hard gestreden tussen de ploegmaatjes voor die bronzen medaille. Uiteindelijk wist Zutt de strijd in haar voordeel te beslissen. Wiertsema is na een mindere periode weer helemaal op de weg terug. Zij kwam hard inlopen op haar twee trainingsgenoten, maar bleef uiteindelijk 16 seconden verwijderd van Borst. Klous is in training voor haar debuut op de marathon. Met haar negende plek heeft ze bewezen nog niet veel aan snelheid te hebben ingeboet.

Mannen korte cross
Jodi Tesselaar maakte indruk door de korte cross als 8e af te sluiten. Ook teamgenoten Wijnand Rijkenberg, Pip Tesselaar en Martijn van Leeuwen deden van zich spreken door te finishen als respectievelijk 13e, 20e en 22e.

Mannen lange cross
Peter Res had een goed opgebouwde race. Vanuit een 30e positie in de eerste ronde wist hij uiteindelijk op te rukken naar een 15e plaats. Nog nooit eerder presteerde de Castricummer zo goed bij een NK cross. Ronald Schroer maakte een goed debuut bij de senioren door binnen 40 seconden achter Res als 25e te finishen
Hugo van den Broek kon minder tevreden terugkijken: zijn 9e plek stemde hem niet echt tevreden. Een trainingsstage van een maand moet hem voor 4 april op het gewenste niveau brengen voor de Rotterdam Marathon.