NK junioren en laatste voorbereidingen voor het NK senioren

12 February

Team Distance Runners

Posted by: Cheryl Konijn

Apeldoorn - Zaterdag 10 en zondag 11 februari was het zover voor de jeugdatleten. Na een periode van hard trainen door weer en wind stonden de atleten vandaag aan de start van het Nederlands junioren kampioenschap indoor in Apeldoorn.

De eerste series werden gelopen op zaterdag 10 februari. Twan Aslander stond aan de start van de 400m bij de jongens U18. Hier liet Aslander zien dat hard trainen resulteert in progressie. Met een tijd van 53"77 liep Aslander een mooi PR.

Ook Nariño Renfurm stond op zaterdag 10 februari aan de start. Renfurm liep de 1500m bij de jongen U18. Aan de start van de race pakte Renfurm een goede positie. Maar tijdens de race werd er veel geduwd, dit leidde ertoe dat Renfurm zijn schoen verloor in de eerste helft van de race. Op één schoen en één sok bleef Renfurm wel doorstrijden en wist Renfurm desondanks een plek in de finale te bemachtigen. Hiervoor liep hij een tijd van 4'21"29. De finales van de 1500m werden de dag erna, zondag 11 februari, gelopen. Met goed strak gestrikte veters stond Renfurm opnieuw aan de start. Er werd gelijk een harde race van gemaakt. Renfurm wist bij een groepje aan te sluiten waar voor de bronzen medaille werd gestreden. Uiteindelijk moest Renfurm genoegen nemen met de vijfde positie, wel kwam hij over de finish met een dik PR. Renfurm wist zijn PR aan te scherpen naar 4'11"81.

Naast het NK junioren was er ook een klein tijdslot vrijgesteld voor de senioren om nog één keer te oefenen voordat zijzelf moeten knallen tijdens het Nederlands kampioenschap senioren. Aan de start van de 400m senioren vrouwen stond Juul Schuit. In een race met een erg sterk deelnemersveld wist Schuit haar hoofd koel te houden. Met een tijd van 1'00"06 liep Schuit een PR van ruim drie tiende. Met deze tijd loopt Schuit bijna onder de barrière van één minuut. Bij de 800m senioren mannen stond Jesse Scheltema aan de start. Tijdens deze spannende race, waar de atleten erg aan elkaar gewaagd waren, kwam Scheltema als derde over de finish. Dit deed Scheltema in een tijd van 1'50"72.