Atleten in opleiding/proefperiode

Posted by: Cheryl Konijn

(Atleet op de foto: Sepp Schulte)

Utrecht - Afgelopen weekend werd het NK junioren gelopen door de jeugdatleten van TDR. Het was een weekend met afwisselend weer van zon, regen en sterke wind. Desondanks wisten de atleten van TDR er weer een mooi weekend van te maken.

De driedaagse wedstrijd begon voor TDR met de series voor de 800m voor de jongens U18 op vrijdag. Bram Wokke wist in zijn serie met de kopgroep mee te gaan. Richting de finish werd een harde eindversnelling ingezet. Wokke kwam als derde over de finish in een tijd van 2’03”77. Hiermee kwam Wokke helaas net iets te kort voor een plekje in de finale. Ook Nariño Renfurm stond aan de start van de series van de 800m. Renfurm bemachtigde de zevende plaats in een snelle serie. Dit deed Renfurm in een tijd van 2’03”95.

Vervolgens werd vrijdag 14 juni de finale van de 3000m jongens U18 gelopen. Sepp Schulte stond scherp aan de start. De afgelopen periode heeft Schulte toegewerkt naar dit moment. In een sterk veld wist Schulte positie te behouden. Richting de finish versnelde Schulte, en met een overtuigende voorsprong van drie seconden wist Schulte als eerste over de finish te komen. Schulte bemachtigde het goud in een tijd van 8’49”66. Dit is tevens een PR voor Schulte. Ook Nout van der Kolk stond aan de start van de 3000m. Kolk, die pas een jaar geleden begon met hardlopen, kwam als 14e over de finish. Dit deed Kolk in een kleine PR van 9’36”30.

Met nog de 3000m in de benen van de avond ervoor, stond Schulte zaterdag opnieuw aan de start van de jongens 1500m U18. Schulte wist met de kopgroep mee te gaan en kwam als tweede over de finish in een tijd van 4'25"03. In dezelfde serie liep ook Renfurm. Met nog de 800m in de benen van gister, beet Renfurm zich vast aan de kopgroep, en eindigde hij maar een haar achter Schulte in een tijd van 4'25"32. Beide plaatste zich hiermee direct voor de finale. Tenslotte had ook Wokke, die ook de dag ervoor ook een 800m had gelopen, zich klaargemaakt voor de series van de 1500m. In een ontzettende spannende eindsprint waarin alle jongens onwijs dicht op elkaar liepen, liet Wokke zich absoluut niet kennen. Met een nieuwe PR van 4'19"35 kwam Wokke als eerste over de finish, en plaatste zich daarmee ook direct in de finale.
De finale van de 1500m werd de dag erna, op zondag, gelopen. Voor de jongens werd dit de derde wedstrijd van het weekend. Toch lieten ze zich niet kennen, en stond iedereen gefocust aan de start. Schulte wist met de versnellingen van de kopgroep mee te gaan, en de nummers één, twee en drie bleven dicht bij elkaar. Na alles gegeven te hebben kwam Schulte net iets meer dan een halve seconde achter de nummer één, en bemachtigde zo desondanks de prachtige zilveren medaille. Schulte deed dit in een tijd van 4'10"32. Ook Wokke liet een sterke wedstrijd zien, en kwam als zevende over de finish in een tijd van 4'15"88. Hiermee wist Wokke opnieuw zijn PR aan te scherpen. Vlak achter Wokke finishte Renfurm op de achtste positie. Dit deed Renfurm in een tijd van 4'17"39.

Tenslotte werden zaterdag 15 juni ook de series gelopen van de 400m van de jongens U18. Twan Aslander stond aan de start van deze 400m. Aslander werd 5e in zijn serie, in een tijd van 55”57. Naast Aslander stond ook Keano Besseling aan de start. Besseling kwam in een hele snelle serie als zevende over de finish. Dit deed Besseling in een tijd van 57”55.