Peter Res voert TDR-succes aan in Brunssum

28 March

Team Distance Runners

Posted by:


BRUNSSUM ? Tijdens de Parelloop in het Zuid-Limburgse Brunssum heeft Peter Res van Team Distance Runners zijn persoonlijk record op de 10 kilometer aangescherpt. De Castricummer liep in Brunssum een goede race en behaalde daarmee de 20e plaats (8e Nederlander) in een tijd van 30.28 minuten. Res toonde hiermee aan in goede conditie te zijn om volgende week het topveld bij de vrouwen tijdens de Rotterdam Marathon te hazen.
Teamgenoot Hugo van den Broek, net terug van een trainingsstage in Portugal, liep de 10 km ter voorbereiding op zijn marathon van volgende week in Rotterdam. Van den Broek liep een slimme race en ging niet helemaal voluit, hij werd uiteindelijk 17e in 30.11 min. Trainer Guido Hartensveld noemde het optreden van zijn pupil een geslaagde test. ?We gaan met veel vertrouwen naar Rotterdam?, aldus Hartensveld.

TDR triatleet Eric van der Linden liep een solide race en was tevreden met zijn 30.41 minuten. In tegenstelling tot ?VDL? kon de regerend Nederlands juniorenkampioen op de 10 km op de baan, Ronald Schr?er, geen potten breken in Brunssum. Schr?er had in de tweede helft van de race teveel verval en kwam in 32.05 minuten over de finish. Vlak achter hem kwam Youri Severin op de 32e plaats binnen, met zijn tijd van 32.11 plaatste hij zich voor het WK Duathlon. Severin zal niet deelnemen aan dit toernooi, omdat hij zich komend seizoen volledig wil richten op de triathlon.

Achter winnares Hilda Kibet liep Selma Borst weer een ?steady? 10km-wedstrijd. In 34.59 minuten werd ze in totaal 4e en 3e Nederlandse. Op de zevende plaats kwam Suzanne Wiertsema binnen in 36.13 minuten. Net als Severin plaatste ze zich hiermee voor het WK Duathlon in Geel (Belgi?) op 30 mei. Samen met collega-duatlete Barbara Zutt zal Wiertsema zich nu volledig op dat WK gaan richten, een trainingsstage in Portugal moet hen daarvoor in topvorm gaan brengen.

Op de 5 kilometer liep B-junior Tom Wiggers zich ?in the picture? door in de beginfase mee te gaan met Lornah Kiplagat, die gehaast door Luc Krotwaar het officieuze wereldrecord op de 5km van Paula Radcliffe verbeterde. Wiggers kwam na 3 kilometer onder de 9 minuten door en hoewel hij dat in de laatste kilometers moest bekopen won hij de mannenrace in 15.27 min. Rens Dekkers en Cees Onderwater maakten er een compleet TDR-podium van, zij finishten in respectievelijk 15.53 en 15.57 minuten. Hiermee pakte TDR ook de overwinning in het teamklassement op de 5 kilometer.
Bij de meisjes deed Lisanne Groen het verrassend goed door 6e te worden in 20.03 minuten. Mandy van Es (7e) en Esther Schipper (8e) eindigden vlak achter hun teamgenote en kwamen op 20.12 en 20.16 minuten uit.