Triathlon: Youri Severin 9e in Geel en Van der Linden 51e op WK

09 May

Team Distance Runners

Posted by:


GEEL ? TDR triatleet Youri Severin is het triathlonseizoen dit weekend begonnen met een redelijke negende plaats in een internationale triatlon in het Belgische Geel.

Severin startte de wedstrijd, over de Olympische afstand (1500 meter zwemmen, 40 km zwemmen en 10 km lopen) sterk en kwam met de eersten uit het water na het eerste onderdeel. Helaas maakte hij een wisselfout wat hem een plaats in de kopgroep, van acht, kostte met het fietsen.
Ondanks dat Severin veel krachten verspeelde bij het fietsen begon het looponderdeel zeer sterk. Even leek hij door te stoten naar het vooraf geschatte doel: een top 5 klassering, maar hij moest in de laatste 5 kilometer weer veel terrein prijsgeven vanwege krampen in zijn maag en darmen, wat in de triathlon wijst op een te fanatieke loopstart.

Na afloop was Severin licht teleurgesteld met zijn negende plaats en vooral het wedstrijdverloop. Zijn top 5 doelstelling was vooral gebaseerd op zijn zeer sterk getoonde vorm tijdens de trainingsstage in het Portugese Monte Gordo, waar Severin verbleef met een groot deel van het Team Distance Runners.
Coach Marcel Swart gaf na afloop aan dat het voor Youri een leerzame race was en doelde daar met name op de wisselfout en de te harde start tijdens het lopen. ?Youri moet nog leren zijn race goed in te delen, maar ik ben toch zeer tevreden over zijn niveau op het moment. Ik verwacht dat we nog het een en ander gaan zien van hem.?

De volgende triathlon voor Severin is over twee weken het Belgische kampioenschap in Meerhout. Na deze wedstrijd volgen onder andere nog de belangrijke piekwedstrijden: het NK te Zundert en de EK onder de 23 jaar.

Valpartij Wiertsema bij training op WK Duathlon-parcours

GEEL - Naast de triathlon in Geel had bondscoach Marcel Swart een verkenningsstage gepland voor de duatlonselectie voor de WK Duathlon aan het einde van deze maand in hetzelfde Geel.
TDR atlete Suzanne Wietsema kwam tijdens een koppeltraining daar zwaar ten val op haar hoofd en werd naar het ziekhuis gebracht. Aldaar bleken de gevolgen mee te vallen: een lichte polsblessure, een behoorlijk aantal schaafwonden en een lichte hersenschudding.
Naar verwachting zal het Wiertsema een aantal dagen herstel kosten, maar lijkt de WK niet in gevaar te komen.

Van der Linden niet naar de Spelen

MADEIRA - Tijdens het WK Triathlon op het Portugese eiland Madeira is Eric van der Linden als 51e gefinisht. Hiermee is kwalificatie voor de Olympische Spelen in Athene mislukt.
Van der Linden verloor al veel terrein bij het zwemmen, hierdoor kwam hij bij het fietsen in een van de achterste groepen terecht. Tijdens de laatste 10 kilometer hardlopen haalde Van der Linden nog ongeveer tien concurrenten bij en eindigde nipt voor landgenoot Raymond Lotz in een eindtijd van 1.46.40 uur.