Eric van der Linden wordt Open Belgisch kampioen triathlon

23 May

Team Distance Runners

Posted by:


MEERHOUT ? In het Belgische Meerhout is ?de Adelaar? zondag Belgisch kampioen geworden op de triathlon over de Olympische afstand. Na zijn succesvolle 3000 meter baanwedstrijd in Vught afgelopen donderdag had de TDR-atleet geen gas terug genomen maar hard doorgetraind. ?Ik wil een sterke basis leggen voor een lang en sterk triathlonseizoen, vandaar dat ik nu nog steeds grote omvang maak in trainingen. Vandaag voelde ik me daardoor niet helemaal fris, m?n energievoorraad was voor m?n gevoel vrij snel op?, aldus VDL. ?Maar dit was een nuttige wedstrijd en ik ben erg blij met de overwinning.?

Na een slechte zwemstart kon Van der Linden zich in de tweede helft van het zwemonderdeel goed herstellen en naar de kopgroep toezwemmen. In grote internationale wedstrijden is dit zeer moeilijk vanwege het gebrek aan ruimte in het water, maar hier kon Van der Linden na een tijdje lekker in zijn slag komen. Uiteindelijk kwam hij als vierde uit het water en kon aansluiten bij de kopgroep tijdens het fietsen. Het fietsparcours bleek niet makkelijk, het bestond uit veel bochten waardoor men steeds opnieuw moest aanzetten.
Na het zware fietsonderdeel kon de Schagenaar tijdens zijn favoriete looponderdeel het echte verschil gaan maken. Van der Linden maakte het dan ook goed af en finishte uiteindelijk in een eindtijd van 1.54.38 uur. De Belg Rutger Beke werd tweede op bijna een halve minuut, de Nederlander Raymond Lotz werd derde.

TDR- belofte Youri Severin liep na een slechte wissel na het zwemmen een grote achterstand op, mede hierdoor eindigde hij vandaag in de achterhoede. Severin kwam na 2 uur en 16 seconden als negentiende over de finishlijn.