Eric van der Linden derde op NK Triathlon in Zundert

06 June

Team Distance Runners

Posted by:


ZUNDERT ? TDR triatleet Eric van der Linden is vandaag derde geworden op de open NK Triathlon in Zundert. Van der Linden werd overall negende in deze internationale wedstrijd. Teamgenoot Youri Severin behaalde de titel bij de neosenioren (onder de 23 jaar) en werd knap zesde Nederlander.

Van der Linden en Severin kwamen nagenoeg gelijk uit het water na het zwemonderdeel waar het veld uitgerekt was tot een lang lint. Na de eerste wissel werd echter tijdens het fietsen vooraan behoorlijk versneld door onder andere de Nieuw-Zeelander Reed en Nederlanders Looze, Berk en van Diederen waardoor Van der Linden en Severin samen in de tweede groep terecht kwamen. Vooraan in de wedstrijd werd erg goed samengewerkt, dit in tegenstelling tot de tweede groep waar ondanks de aanwezigheid van een aantal internationale toppers snel tijd werd verloren. Van der Linden en Severin probeerde een samenwerking met de rest opgang te krijgen, maar er werd helaas niet gereden, waardoor er met een achterstand van ruim 3 minuten aan het looponderdeel moest worden begonnen.
Tijdens het lopen wist Van der Linden veel van zijn achterstand goed te maken en zich op te werken naar podiumplaats tijdens het Nederlands kampioenschap.
Severin wist knap bij Nederlanders Lotz en Rost te blijven, moest deze helaas in de slot kilometers laten gaan, maar eiste ruim de titel voor de neosenioren voor zich op.