Van der Linden wint triathlon Stein

20 June

Team Distance Runners

Posted by:


STEIN - Triatleet Eric van der Linden heeft afgelopen zaterdagavond de Elite Sprint triatlon in Stein op zijn naam geschreven. Van der Linden die deze wedstrijd al eerder won in 2002, boekte hiermee zijn tweede overwinning van het seizoen.

Van der Linden kwam kort achter de snelste zwemmers Raymond Lotz en Arjan Schilder uit het water van het Julianakanaal. Kort daar achter zaten weer atleten als Huib Rost, Youri Severin, Bas van der Zwan en de Australier Chippy Slater. Direct na de wissel zwemmen-fietsen trokken Van der Linden en Rost vol door met in hun kielzog Slater om het gaatje naar de twee voorop te dichten. Na 3km koersen onstond er daardoor een kopgroep van vijf. Het vijftal werkte goed samen en konden zo een voorsprong opbouwen van een kleine minuut richting het lopen. Van der Linden kon vervolgens onbedreigd het karwei tijdens het lopen afmaken. In een tijd van 1.01.35 was hij uit eindelijk 19 seconden sneller dan Raymond Lotz.

Teamgenoot Youri Severin werd knap overall vijfde in dezelfde race. Bij de klasse onder 23 jaar betekende dit een mooie eerste plaats voor de TDR-belofte.

(bericht van www.ericvanderlinden.nl)