Van der Linden naar winst in Holten

04 July

Team Distance Runners

Posted by:


HOLTEN - Een van Nederlands topatleten, Eric van der Linden, heeft vandaag bij de Elite heren voor de vierde keer de International Triathlon Holten op zijn naam weten te zetten. Hij finishte met een tijd van 1.49.58 net voor de Europees Kampioen van 2004 Rasmus Henning uit Denemarken die 1.50.04 liet noteren. Shane Reed (Nieuw Zeeland) eindigde als derde in 1.50.08. Bij de dames won de Duitse Ricarda Lisk in 2.04.42. Lucie Zelenkova (CZE) eindigde als tweede in 2.06.16 gevolgd door Evelyn Williamson uit Nieuw Zeeland (2.06.20).

In het koude water van de Schipbeek, waarvan de temperatuur naar 16 graden was gedaald, wist de Duitser Ren? Goehler als eerste de 1,5 kilometer zwemmen af te leggen. Op twee seconden werd hij gevolgd door de Nederlandse Sander Berk. Zowel Rasmus Henning als Shane Reed wisten eveneens aan te sluiten bij de eerste groep. Erik van der Linden kwam als veertiende uit het water maar wist op zijn beste onderdeel, het lopen, zijn concurrenten in te halen. In de laatste ronde leken een aantal atleten voor de eindsprint te gaan. In deze groep Erik van der Linden, Rasmus Henning, Shane Reed, Christian Weimer (Duitsland) en Richard Allen (GBR). Laatstgenoemde eindigde vorig jaar als tweede in Holten. Erik van der Linden wist Nederland?s eer echter hoog te houden in het oosten van ons land en bereikte als eerste de finish. De plaatselijke trots Jan Maneschijn moest wegens gezondheidsproblemen tijdens het fietsen helaas uit de wedstrijd stappen

Reeds voor de wedstrijd gaf de dertigjarige Van der Linden aan graag als eerste te willen eindigen. Niet alleen om de International Triathlon Holten 2004, na 2000, 2001 en 2002, opnieuw aan zijn erelijst toe te voegen, maar ook om het Nederlandse publiek bij een belangrijke wedstrijd als dit een Nederlandse winnaar te geven.

(bericht van www.ericvanderlinden.nl)