VDL zet zegereeks voort / Severin plaatst zich voor Worldcup

13 July

Team Distance Runners

Posted by:


DEN HAAG ? TDR triatleet Eric van der Linden weet van geen ophouden. Met de winst zaterdag in de Xterra off-road triathlon in Den Haag, boekte VDL zijn vijfde overwinning in drie weken tijd. Aan de finish had hij een voorsprong van 31 seconden op ?good-old? Rob Barel en 1.23 op de Tjech Jan Rehula.

Na het fietsen keek Van der Linden nog tegen een achterstand van ruim 3 minuten aan op Rob Barel, die de kneepjes van het moutainbiken nog steeds tot in de puntjes beheerst. Als vierde begon VDL aan zijn opmars op het eveneens zware loopparcours door duinen en over strand. In de laatste kilometer viel ook Barel ten prooi aan de soepele tred van de man uit Schagen. Van der Linden behaalde hierdoor zijn eerste overwinning in de Xterra BeachChallenge.

Afgelopen woensdag was Van der Linden ook al de snelste in de sprinttriathlon van Nieuwe Niedorp. In een tijd van 54.05 was hij 1.16min sneller dan de nummer twee, oud-TDR atleet, Dani?l Rewijk.

Youri Severin veertiende in ITU European International Cup

ECHTERNACH ? Triatlonbelofte Youri Severin is zondag op een sterke veertiende plaats ge?indigd in een internationale puntenrace voor de Europese ranglijst. In het Luxemburgse Echternach legde de Almerenaar de Olympische afstand af in 1.49.39 uur. Met zijn veertiende plek plaatste Severin zich voor de Worldcups. De NTB had een Top-16 plaats als limiet gesteld.

In Echternach kwam het veld in een lang lint het water uit. Er ontstond een kopgroep van 9 man, waaronder de Nederlanders Berk en Looze. Daarachter zaten 3 man los. Severin zat in de tweede grote fietsgroep met onder andere de Spaanse topper Rana. Tijdens het fietsen bleven de groepen bij elkaar, Severin kon goed meekomen. Een voordeel voor Severin was dat het een heuvelachtig parcours was, waarop de lichte Severin goed uit de voeten kan. Tijdens het laatste onderdeel onderstreepte Severin zijn steigende vorm. Hij werd tweede van zijn fietsgroep in het lopen en kwam zo op een knappe veertiende plaats uit.

Over twee weken staat er voor de gretige Severin weer eens een groot internationaal toernooi op het programma. Dan gaat hij bij het EK onder 23 jaar in Hongarije voor een Top-10 positie.
Later in het seizoen zal de pupil van trainer Marcel Swart ook zijn opwachting maken in het Worldcup-circuit.