TDR triatleet Youri Severin maakt sterk World Cup debuut

05 September

Team Distance Runners

Posted by:


HAMBURG – TDR triatleet Youri Severin heeft dit weekend in Hamburg een zeer sterk debuut gemaakt in het World Cup circuit. De 20-jarige Severin eindigde tijdens deze triathlon over de Olympische afstand als 21e.

Severin was erg sterk begonnen aan zijn triathlon door na het eerste zwemonderdeel over 1500 meter voorin uit het water te komen. Vlak daarna maakte hij een val voor de wissel naar het fietsen (40 kilometer), waardoor hij in de tweede groep belandde. Snel kon deze groep echter weer aansluiten bij de grote groep, waarna Severin zijn vooraf geplande tactiek weer kon vervolgen door zich verder rustig te houden.
Tijdens de wissel naar het looponderdeel over 10 kilometer raakte Severin iets achterop, maar kon uiteindelijk met een sterke slotfase nog oprukken naar een 21e plaats in een tijd van 1 uur 50 minuten en 36 seconden.

Met deze 21ste plaats behaalde Severin tevens voor het eerst punten voor de ITU Ranking en lijkt hij hiermee het volgende jaar verzekerd van meerdere World Cup optredens. TDR coach Marcel Swart was zeer tevreden over de prestatie van zijn pupil, met name over de goede indeling van de wedstrijd. Swart zag echter nog wel verbeterpunten voor en tijdens de wissels.
De Deense Europees kampioen Rasmus Henning won de wedstrijd in een tijd van 1.47.41 uur door een zeer sterk laatste looponderdeel.