Redelijke prestaties tijdens Gouden Spike

11 June

Team Distance Runners

Posted by:


LEIDEN – Op de nationale baancircuit wedstrijd in Leiden, de Gouden Spike, zijn er door de TDR atleten aardige prestaties neergezet. Op Youri Severin na, die de 3000 m liep, waren afgelopen zaterdag alle atleten vertegenwoordigd op de 800 m.

Mede door de harde wind was het lastig om scherpe tijden neer te zetten. Ondanks deze omstandigheden wist triatleet Youri Severin op de 3000 m zijn persoonlijke recordtijd aan te scherpen. Hij begon de race, die gehaast werd door teamgenoot Jody Tesselaar, voor in het veld. De laatste 1000 m kreeg hij het wat moeilijker en zakte iets terug. Toch finishte hij in en keurige 8.45,79 min, waarmee hij zijn pr met een kleine seconde scherper stelde.

Op de 800 m bleven alle atleten boven hun persoonlijke recordtijden. In de B-race stond van TDR Leon Ineke aan de start. De atleet uit Warmenhuizen kent vooralsnog een wat moeizame seizoensstart, maar hoopte hier zijn pr te benaderen. Vanaf de start kon hij al echter geen goede plek in het veld vinden en liep zo aan de buitenkant. Bij het inzetten van zijn eindsprint raakte de TDR-atleet nog even ingesloten en zo kwam hij uit op 1.53,58 min, waar hij niet tevreden mee was. Vincent Groen en Wouter Ammeraal startten in de C-race. Ze liepen beiden een aardige race voorin het veld, maar bleven beiden een seconde van hun recordtijden verwijderd. Ammeraal, die de laatste tijd een ware reputatie als winnaar van zijn series heeft opgebouwd, werd nu tweede in 1.55,22 min. Teamgenoot Groen liet 1.55,65 min noteren.
Bij de dames werd er voor juniore Manon Kruiver te hard geopend waardoor ze een groot gedeelte van de race alleen moest knokken tegen de wind in. Dit bracht haar tot een tijd van 2.15,55 min.