Klaver en Wildoer pakken medailles op C-spelen

24 August

Team Distance Runners

Posted by:

AMSTERDAM - Afgelopen weekend stonden voor de C- en D-junioren de officieuze Nederlandse Kampioenschappen op het programma. De vernieuwde 8-laans atletiekbaan van AAC Amsterdam bood twee dagen het toneel voor spannende juniorenwedstrijden. Ook TDR was vertegenwoordigd met een aantal atleten uit het TDR Jeugdplan.

Joran Klaver

Op zaterdagmiddag maakte Joran Klaver indruk door als tweede de meet te passeren op de 1500m voor jongens junioren C. In de voorgaande series waren al snelle tijden op de klokken gezet, waardoor de jongens in de snelste serie, met daarin de als zesde geplaatste Klaver, zich geen boemelrace konden veroorloven. De Hera-atleet pakte op 600 meter voor de finish brutaal de koppositie, waarna hij samen met Youri Oolbekkink van AV Hanzesport de laatste ronde inging. Op 300 meter voor de finish versnelde Oolbekkink en Klaver had daarop in de beslissende eindsprint geen antwoord. In een tijd van 4.18.07 minuten pakte de atleet uit Obdam de zilveren medaille.

Klaver mocht zijn spieren nog even warm houden, want zondagmiddag was opnieuw de beurt aan hem om de baan te betreden voor de 800 meter jongens junioren C. Klaver stond op de deelnemerslijsten als vierde geplaatst, maar wist in een snelle wedstrijd als derde over de finish te komen. Na 400 meter moest hij een gat laten met Youri Oolbekkink en Olaf van den Bergh en kon dat niet meer goedmaken. Op ruim een seconde van de zilveren medaille winnaar beëindigde Klaver zijn wedstrijd in 2.04.21 minuten. "Twee wedstrijden in een weekend is wel bikkelen, maar die twee medailles smaken naar meer!", aldus de 15-jarige Klaver na een perspectiefvol optreden.

Heleen Wildoer

Na een teleurstellend en weinig aanvallend optreden op de 1000 meter voor meisjes junioren C op zaterdag, stelde Heleen Wildoer zondag orde op zaken door de 600 meter op haar naam te schrijven. Bij de start toonde Wildoer initiatief door op de tweede positie in te nemen, waarna ze op 400 meter van de finish versnelde en Patricia Nooyen van Leiden Atletiek meekreeg. Na een felle sprint op het laatste rechte stuk pakte de SAV-atlete de gouden medaille in een nieuw persoonlijk record van 1.37.93 minuten, dat tevens de beste seizoensprestatie bij de meisjes junioren C is. Als gevolg van deze overwinning, mag Wildoer deelnemen aan het jaarlijkse interland voor C-junioren over twee weken in Almelo.

Dit weekend noteerden ook Tim Koenis en Nino Kraaijer een nieuw persoonlijk record. Op de 800 meter voor junioren C liep Koenis een tijd van 2.10.97 minuten en eindigde tevens als eerste in zijn serie. Kraaijer kwam tot een keurige nieuwe besttijd van 4.27.88 minuten op de 1500 meter voor jongens junioren C.

"Met deze drie medailles kunnen we opnieuw (red. NK junioren 2009) terugkijken op een geslaagd juniorentoernooi. Ook de jongere atleten laten nu zien dat ze het alsmaar stijgende niveau van onze jeugdopleiding aankunnen," aldus de trainers van het TDR Jeugdplan.