Vijf persoonlijke records bij Flanders Cup in Ninove

28 July

Team Distance Runners

Posted by:


NINOVE – Zondag zijn bij de sterk bezette Flanders Cup wedstrijd in het Belgische Ninove door vijf TDR-atleten persoonlijke records gelopen.

Leon Ineke, Wouter Ammeraal en Boyd Declercq startten alle drie in de sterke B-race 800 meter. Ineke en Ammeraal kozen al snel een aanvallende stijl door achter de haas te gaan lopen die hun bracht naar een doorkomst van 55 seconden op 400 meter. Ineke kon dit heel sterk doortrekken in de tweede ronde en werd tweede in een krap nieuw persoonlijk record van 1.52.75 minuut, wat voor hem overigens zijn vierde tijd is binnen de 1.52 van dit seizoen. Wouter Ammeraal had meer moeite met de laatste ronde, maar finishte desondanks tevens in een Pr: 1.55.48 minuut. Opvallend was dat Ammeraal in de laatste 100 meter gepasseerd werd door teamgenoot Boyd Declercq. Declercq moet het meestal niet hebben van het laatste deel van de 800 meter, maar zijn nieuwe tactiek bracht hem dit keer ook naar een nieuw Pr van 1.55.31 minuut.

Wijnand Rijkenberg startte in de B-race 1500 meter en koos snel voor een positie in de voorhoede van het veld. Tot 1000 meter kon hij de kopgroep goed volgen en zat hij op Pr schema, maar helaas kwam hij de laatste ronde alleen te lopen en vocht hij zich naar een 4de plaats in 3.53.33 minuten. Volgende week hoopt Rijkenberg op een sterk optreden in het voorprogramma van de Nacht van de Atletiek in Heusden, een IAAF Grand Prix II wedstrijd.
Michel Butter liep in de C-race en kwam daarin tot het vierde TDR Pr van de dag door de hele race voorin mee te doen en op 4.01.40 minuten uit te komen. Ook Butter heeft zijn zinnen gezet op de Nacht van de Atletiek van volgende week en loopt daar dan de 5000 meter.

Selma Borst liep na haar sterke optreden in Voorthuizen afgelopen woensdag nu een 1500 meter om te blijven werken aan haar baan (1500 meter) snelheid. Borst kwam helaas net niet onder de vooraf gehoopte 4.40 minuten, maar was toch redelijk tevreden met haar 4.41.31 minuten.
Manon Kruiver zorgde voor het vijfde en laatste TDR Pr en dit was misschien wel de meest verrassende, want zij wist de C-race bij de dames te winnen met een heel sterk eindschot en kwam daarnaast voor het eerst onder de 5 minuten, namelijk 4.58.42 minuten.

Margret Hink en Vincent Groen (op de 800 meter) en Martijn van Leeuwen en Rens Dekkers (op de 1500 meter) kwamen niet in de buurt van hun beste seizoen, dan wel persoonlijke tijden, maar gaan alle vier voor een revanche volgende week in het bijprogramma van de Nacht van de Atletiek.