Zeer succesvolle Nacht van de Atletiek voor TDR

03 August

Team Distance Runners

Posted by:

HEUSDEN - In het Belgische Heusden zijn gister 5 persoonlijke records gesneuveld van TDR-atleten. Op de 5000 meter wisten Pip Tesselaar, Peter Res, Ronald Schr?er en Michel Butter hun pr aan te scherpen, terwijl eerder op de dag B-junior Tjerk Conijn al hetzelfde had gedaan. Verder waren er opvallende prestaties voor Hugo van den Broek, Selma Borst en Wijnand Rijkenberg

5000 meter
TDR had de zwaarste afvaardiging op de 5000 meter mannen. Op de prachtige windstille zomeravond liep Hugo van den Broek een zeer solide race. Hugo is in voorbereiding op een najaarsmarathon en is reeds begonnen aan de zware voorbereiding. Door de marathontraining kon al tevoren niet gerekend worden op een heel goede tijd, maar hij verraste toch nog met een tijd van 14.01 minuten. Pip Tesselaar zat in de eerste nationale serie en kon tot halverwege heel goed meekomen. Daarna moest hij wel iets lossen, maar het ging zo hard dat hij evengoed op een heel mooi nieuw pr uitkwam van 14.36 minuten. “Voor het goede ging het net iets te hard in het begin, maar ik ben wel erg blij met mijn pr” aldus een gelukkige Tesselaar. In de volgende serie liep Peter Res soeverein naar de overwinning. Met een laatste kilometer van 2.47 wist hij de nummer twee van zijn serie op 6 seconden te lopen. Hij kwam uit op een tijd van 14.42, een pr met 4 seconden. Ronald Schr?er wist zich na zijn teleurstellende EJK goed te herpakken en stelde zijn pr ruim scherper. Hij brak voor het eerst de magische 15 minutengrens en finishte in 14.57 minuten. Michel Butter was misschien iets te hard vertrokken, hij kende in ieder geval een groot verval in het tweede deel. Desondanks toch ook voor hem nog een pr in 15.06 minuten.

Voorprogramma
Eerder op de dag waren ook al een aantal TDR atleten in actie gekomen. Een van de hoogtepunten was het optreden van Tjerk Conijn. Deze 1e jaar B-junior produceerde op de 800 meter een tijd van 2.01.03 en wist zich daarmee op het podium van de jeugdrace te knokken.
Wijnand Rijkenberg was ingedeeld in een te langzame serie. Gehaasd tot 800 meter moest hij de rest van zijn wedstrijd solo afleggen. Desondanks wist hij toch nog een tijd te lopen van 3.53.97, 6 seconden voor de nummer twee in zijn serie.
Op de 1500 meter vrouwen mocht Selma Borst starten. In het internationale geweld wist ze zich goed staande te houden met een tiende plaats. Ze eindigde in een tweede tijd all-time: 4.33.13 minuten.