TDR goed op dreef in Utrecht

10 August

Team Distance Runners

Posted by:


UTRECHT - Tijdens de Rob Druppers Meeting in Utrecht heeft een grote garde TDR-atleten hun persoonlijke records aanzienlijk aangescherpt. Dat de pupillen van Guido Hartensveld, Marcel Swart en Nico Bijman goed op dreef zijn kwam voornamelijk naar voren op de 800 meter waar maar liefs zeven persoonlijke records sneuvelden.
Zo kwam Manon Kruiver uitstekend uit de voeten in een veld met B-junioren meiden. De 15- jarige atlete ging relatief rustig van start maar soleerde in de tweede ronde naar de eindzege in een knappe tijd van 2.21.60 minuten en wist de andere deelneemsters ver achter zich te houden. Kruiver staat nu zesde op de nationale ranglijst bij de meisjes C op de 800 meter. Boyd Declercq koos ditmaal voor een aanvallende tactiek en dat pakte perfect uit. Hij werd 4de in zijn serie in 1.55.18 minuut. Toekomstig marathonlopers Michel Butter en Rens Dekkers lieten zich ook van hun goede kant zien. Butter wist zijn serie te winnen in 1.57.72, terwijl Dekkers in zijn serie 2de werd in tevens een respectabele tijd van 1.58.58. Tjerk Conijn en Tom Wiggers wisten als 1ste jaars B-junioren op zeer spectaculaire wijze onder de 2 min te lopen. Er vond een hevige strijd plaats tussen beide atleten, waarin uiteindelijk de Krommenie?r Conijn de sterkste bleek te zijn in 1.59.37. Wiggers eindige kort daarachter in 1.59.94. Ook Jacco Koot liep een persoonlijk record. De TDR’er werd 2de in zijn serie in een eindtijd van 2.05.96 minuten. Margret Hink nam deel in het hoofdprogramma op de 800 meter en naderde haar persoonlijk record op 2 seconden. De atlete kwam over de meet in een beste seizoenstijd van 2.14.23 minuten.

5000 meter
Ondanks de warme omstandigheden wist Femke Klous haar tweede tijd ooit te lopen. De Castricumse is weer goed op dreef en dat is dan ook sterk terug te zien in haar eindtijd van 17.31.86 minuten. De atlete gaat zich nu volledig richten op de wegwedstrijden met als voornaamste doel een goede prestatie neerzetten tijdens de Dam tot Damloop.