Tjerk Conijn en Rens Dekkers stunten in Oordegem

17 August

Team Distance Runners

Posted by:


OORDEGEM - Tjerk Conijn en Rens Dekkers zijn bij de sterk bezette Flanders Cup meeting: Memorial L?on Buyle in Oordegem op geweldige wijze boven zichzelf uitgestegen.

Op de Belgische supersnelle mondobaan van atletiekvereniging Vlierzele Sportief wist Conijn op de 1500 meter ten opzichte van zijn oude persoonlijk record een sprong te maken van 4 seconden naar 4.07.30 minuten. Daarmee dringt hij de top 10 binnen op de nationale ranglijst voor B junioren. Met zijn nieuwe record staat hij nu zesde en Conijn is nog maar eerstejaars, wat betekent dat hij nog een extra jaar heeft om door te schuiven.
Tom Wiggers wist geen plaats te stijgen op deze ranglijst voor B junioren met zijn 4.08.05, maar blijft wel een plaats (vijfde) voor Conijn staan met zijn eerder dit seizoen gevestigde 4.07.01. Ook Wiggers is pas eerstejaars.

Op de 3000 meter wist Rens Dekkers voor een ongelooflijke stunt te zorgen door zijn teamgenoten Michel Butter en Ronald Schroer te verslaan. Butter en Schroer kozen als snel na de start samen voor de koppositie, waar Dekkers zich schuil hielt achter in de uit 8 man bestaande kopgroep. De laatste 800 meter viel het veld uit elkaar en wist Dekkers langzaam door te schuiven en met een hele sterke slotronde liep hij naar een tweede plaats in de B-serie in een ruim nieuw persoonlijk record van 8.40.60 minuten. Dekkers was na de race uitzinnig over zijn prestatie: “Ik ben zoooo blij…!” Butter en Schroer eindigden respectievelijk in 8.42 en 8.49 minuten.

Op de 800 meter voor meisjes wist Manon Kruiver zich, na haar geweldige race vorige week in Utrecht, opnieuw te verbeteren tot 2.21.45 minuten. De atlete uit Tuitjenhorn lijkt helemaal klaar voor de C-Spelen (het Nederlands Kampioenschap voor C junioren) van aankomend weekend.
Lisanne Groen liep ook de 800 meter en zij wist haar persoonlijk record met maarliefst drie seconden aan te scherpen tot 2.26.87 minuten, wat bijna sneller was dan haar teamgenote Mandy van Es die met 2.26.69 minuten helaas niet in de buurt kwam van haar persoonlijke toptijd.
Boyd Declercq wist zijn persoonlijk record op de 800 meter met 12 honderdsten te benaderen met zijn 1.55.30 minuut in de B-race voor mannen. Hij liep een aanvallende race, kwam de laatste 100 meter kracht te kort, maar hoopt de komende weken zijn stijgende vorm van de afgelopen weken voort te zetten in mogelijk toch een 1.54’er.

Wijnand Rijkenberg liep op de 1500 meter in de B-race een sterke wedstrijd. Waar hij dit hele seizoen moeite heeft met de laatste ronde kon hij nu goed doortrekken naar een stabiele 3.53.19 minuten.