TDR juniors veel ervaring ?n een medaille rijker na Nationale C–Spelen

24 August

Team Distance Runners

Posted by:


AMSTERDAM – Het Nationaal kampioenschap voor C junioren heeft voor TDR atleet Paul Smit een bronzen medaille opgeleverd. Waar hij zaterdag nog moedeloos afdroop na een mislukte 1500 meter revancheerde de jonge Castricummer zich zondag met een podiumplaats op zijn favoriete 800 meter. Smit verbeterde tijdens zijn goed opgebouwde race zijn persoonlijk record met ruim drie seconden naar 2.05.87 minuten. “Ik heb veel geleerd van die mislukte 1500 meter, want in die race heb ik me opgeblazen in de eerste ronde door mee te gaan met een jongen die te hard startte. Op de 800 meter liep ik tactisch veel sterker door in de tweede ronde pas aan te vallen, ik haalde toen een aantal concurrenten in en dat motiveerde me enorm.” Smit kon na afloop zijn geluk niet op, want naast het brons en een PR werd hij ook nog door de KNAU uitgenodigd voor de jaarlijkse C-jeugd interland tegen Duitsland. Over twee weken mag Smit in het oranje aantreden met het Nederlands team in Doetinchem.

Dit baanseizoen was duidelijk de doorbraak van Manon Kruiver. De 15-jarige Kruiver uit Tuitjenhorn zit pas sinds het voorjaar bij TDR en deed het de afgelopen weken verassend goed bij verschillende grote wedstrijden in Nederland en Belgi?. Helaas kon ze afgelopen weekend bij de C-Spelen deze goede reeks niet verzilveren met een medaille. Kruiver had pech met de serie-indeling. De 1000 meter is haar afstand maar ze stond niet opgesteld in de snelste serie, waardoor ze het grotendeels alleen moest opknappen. Vol tegen de wind in liep ze, bijna helemaal solo, naar een dik persoonlijk record van 3.04.60 minuten en won daarmee overtuigend haar serie. In de snelle serie waren maar drie atletes een fractie sneller. Zondag liep ze op de 600 meter ook naar een mooie tijd, namelijk 1.45.88 minuut.

Net als Kruiver deed ook Alwin Groen dit weekend waardevolle ervaring op. De TDR atleet werd op de 1500 meter tweede in zijn serie in 4.48.64 minuten. Nadat hij bij de start struikelde kon hij zich op een dappere manier herpakken en waar menig atleet stilviel trok Groen het tempo goed door. Op de 800 meter liep Groen bijna een persoonlijk record, hij zette een mooie tijd van 2.24.10 minuten op de klokken. Groen is pas eerstejaars C junior dus kan volgend jaar bij de C-Spelen echt mee gaan doen om het eremetaal.