Butter en Borst oppermachtig in Warmenhuizen

07 September

Team Distance Runners

Posted by:


WARMENHUIZEN – Tijdens de Verlichtingsloop in Warmenhuizen zijn twee mooie eerste plaatsen behaald door TDR. Bij de mannen was het junior Michel Butter die met ruime afstand won, bij de vrouwen deed Selma Borst hetzelfde. Ook de derde plaats bij de mannen was voor een TDR atleet: Pip Tesselaar.

De laatste van de drie wedstrijden van het Golden Three circuit kende een sterk deelnemersveld, zowel bij de mannen als de vrouwen. Vanaf de start bij de mannen waren Michel Butter en Jeffrey O’Sullivan sterk weg. Zij bleven de eerste twee ronden samen lopen, waarna de TDR atleet weg demarreerde. Hij sloeg al snel een vrij groot gat en breide dat ronde na ronde uit, tot aan de finish. Daar liet hij de snelle eindtijd van 29:46 min op de 6 Engelse Mijlen klokken. O’Sullivan was ondertussen steeds meer weggezakt en de oprukkende Pip Tesselaar wist achter Edo Baart op een keurige derde plaats te finishen. Daarmee stelde hij zijn overwinning in het Golden Three klassement veilig. Werd hij vorig jaar net nog tweede in het klassement van de drie wegwedstrijden, nu was de eindoverwinning wel degelijk voor hem. Michel Butter gaat nu een rustperiode in en gaat zich daarna voorbereiden op het EK-cross.

Bij de vrouwen had TDR-atlete Selma Borst concurrentie van Sylvia Kruijer en Wendy Vlaming. Evenals Butter startte ook Borst scherp en kreeg daarbij de eerste 2 ronden gezelschap van Silvia Kruijer. Kruijer moest haar daarna echter laten gaan en zo begon voor Borst de solorace waarbij ze het parcoursrecord van teamgenote Suzanne Wiertsema probeerde te pakken. Ze lag bijna de gehele race goed op schema. Steeds net onder, boven of gelijk met het parcoursrecord werkte ze haar rondjes af. Met het ingaan van de voorlaatste ronde had ze echter een achterstand van tien seconden. Dit kon ze ondanks een sterke laatste ronde niet geheel goedmaken. Daardoor finishte ze net boven het parcoursrecord, maar wel met een voorsprong van anderhalve minuut op Kruijer en twee minuten op Vlaming. Borst richt zich nu op de Dam tot Dam loop en daarna neemt ze een rustperiode om zich weer op te laden voor het winterseizoen.