Vier medailles voor TDR bij NK-Indoor

22 February

Team Distance Runners

Posted by:


GENT ? Bij de Nationale Indoorkampioenschappen voor Senioren en junioren-B afgelopen zaterdag hebben de TDR-atleten vier plakken behaald. Op het in Gent gehouden kampioenschap zorgde Wijnand Rijkenberg voor een herhaling van vorig jaar door weer het brons op de 1500 m bij de senioren te pakken. Bij de junioren B was het Tom Wiggers die het goud op de 3000 m pakte. Jonge belofte Tjerk Conijn haalde zilver op de 800 m en Manon Kruiver eiste het brons op de 1500 m bij de meiden junioren op.

Bij de 1500 m senioren was Wijnand Rijkenberg vooraf een van de kanshebbers voor eremetaal. Vorig jaar wist hij al brons te halen wat toen als een verrassing kwam. De race begon rustig en het werd een echte ?boemel?-race. Michiel Loschner zette als eerste de versnelling erop met nog 300 m te gaan. Rijkenberg en Johan de Koning reageerden direct en volgden Loschner, terwijl de rest van het veld gelost was. Loschner trok hem door tot de finish en de Koning wist Rijkenberg nog te passeren in de strijd om het zilver. Desalniettemin was Rijkenberg erg tevreden met zijn prestatie.
Tom Wiggers startte in zijn race op de 3000 m als topfavoriet. Deze rol maakte hij vanaf het begin waar door in een strak tempo het hele veld los te lopen en met ruime voorsprong als eerste binnen te komen. Zijn toptijd: 8:47,63 min betekende bovendien een vijfde plaats op de allertijdenlijst bij de junioren B. Teamgenoot Tjerk Conijn was in een spannende race op de 800 m verwikkeld in de strijd om het goud. Hij moest echter 3 tienden van een seconde toegeven op zijn directe concurrent op de finishlijn. Dit leverde hem het zilver op in een mooie 2:00,45 min.
Bij de meiden junioren wist Manon Kruiver flink te verrassen. Werd ze vorige week nog Noord-Hollands kampioene in Schoorl, nu werd ze alweer derde op de 1500 m bij de meisjes B. In de tijd van 4:49,85 liet ze andere medaillekandidaten ruim achter zich. Teamgenote Mandy van Es werd knap vijfde in dezelfde race.

Bij de senioren 800 m presteerden de TDR-atleten beneden verwachting. Leon Ineke werd nipt vierde in de B-race, en elfde totaal, in 1.54.98 min, waar hij vorige week nog een seconde sneller liep. Ook Boyd de Clerq en Wouter Ammeraal liepen boven hun persoonlijke recordtijden en waren niet zo tevreden.