Peter Res en Manon Kruiver scherpen persoonlijke records aan tijdens Keien Meeting in Uden

04 July

Team Distance Runners

Posted by:


UDEN ? De omstandigheden in het atletiekstadionnetje ?de Kuip?, in het Noord-Brabantse Uden, waren zaterdag door de straffe wind niet ideaal voor supertijden. Toch wisten een aantal TDR atleten snelle tijden op de klokken te zetten bij de jaarlijkse Keien Meeting. Zo kwam Peter Res tot een persoonlijk record op de 3000 meter en liep Manon Kruiver harder dan ze ooit deed over 800 meter.

In het hoofdprogramma op de 3000 meter gingen drie TDR?ers van start. Hugo van den Broek liet zich zoals zovaak van voren zien en behaalde wederom een podiumplaats, hij werd derde. Van den Broek was echter niet helemaal tevreden, zijn tijd van 8.14.96min was niet ijzersterk. Volgende week loopt de Heemskerker de 5000m tijdens het NK Baan in Utrecht. Dorpsgenoot Peter Res begon wat behoudend maar kwam in de eindfase verassend sterk naar voren. Een verbetering van zijn pr leek al haast uitgesloten maar door zijn supersterke eindfase kwam hij toch nog uit op een nieuw pr van 8.17.51min. Pas 400 meter voor de finish passeerde hij de derde TDR-deelnemer Michel Butter, terwijl deze tot een tijd van 8.27.35 kwam. Dit bevestigd de matige slotronde van de jonge Beverwijker, die vorige week nog de gouden medaille op het NK 5000m bij de junioren omgehangen kreeg.

B-juniore Manon Kruiver liep in de B-race 800m nagenoeg solo naar een nieuw persoonlijk record. Ze deed dit in een knappe ?negative split? en kwam uit op 2.14.71min. Vorige week bij de NK junioren belandde de Tuitjenhornse nog net buiten het podium op de 1500m, nu won ze haar race van kop af aan.

Pip Tesselaar lijkt weer terug op zijn oude specialiteit, de 1500m. Hij werd zaterdag gehaasd door ploeggenoot Vincent Groen. Tesselaar liep een solide race en werd tweede in 3.51.95min. Of Tesselaar volgend weekend in Utrecht de 1500 of 5000m loopt is nog steeds de grote vraag. In de B-race 3000m was Jody Tesselaar oppermachtig. Na veel kopwerk verricht te hebben klokte Tesselaar een tijd van 8.35.14min. Belofte Ronald Schr?er finishte in die race als derde in 8.42.67min. In het avond-programma liep Tom Wiggers een sterke 800 meter tegen zijn concurrent Marcel Wouters uit Nijmegen. In de laatste meters kon Wiggers hem nog net terugpakken waardoor hij zijn race won in een nette tijd van 1.56.04min.