Vier medailles op NK indoor A-junioren

28 January

Team Distance Runners

Posted by:


GRONINGEN - TDR heeft afgelopen weekend vier medailles gehaald op het NK indoor A-junioren.

Bij de wedstrijden in Groningen kwam de meest opvallende prestatie op naam van Machteld Mulder. De Hoornse haalde goud in een tijd van 55.91, waar de limiet 55.40 is voor de EJK. Coach Baltus: “Ook als Machteld de limiet op de 400 loopt, blijven wij ons sowieso concentreren op de 800m.” Mulder kende op dit kampioenschap eigenlijk weinig tegenstand. Mulder: “Ik ben heel blij met deze tijd. Ik heb nu 3 keer 55.91 gelopen, twee keer outdoor en nu dus indoor op dit krappe baantje. Straks in Gent op 17 februari moet er echt een persoonlijk record komen.”

Brian Bulgac behaalde zilver op de 3000 meter. Hij liep in een boemelrace een tijd van 9.07 ongeveer twee seconden achter de winnaar. Bulgac: “Ik was blij dat het een boemel was, want ik voelde de 1500m van zaterdag nog een beetje. Ik had dit echt niet verwacht en ben heel blij met mijn medaille.”

Jelmer Bosma pakte brons op de 800 meter jongens A. Doordat de B-serie, waar Bosma in zat, sneller was dan de A-serie kon de Almeerder tot deze verrassende uitslag komen. Baltus: “Aan de ene kant geluk, maar aan de andere kant ook gewoon heel goed gelopen van Jelmer.” Bosma maakte zelf de serie waardoor deze sneller was dan de serie met de favorieten. Zijn tijd was 2.02. Bosma: “Ik baal er van, want ik heb het slecht afgemaakt, ik lag tot op de laatste 50 meter eerste en toen kwamen er nog twee man overheen. Ik houd er een beetje gemengd gevoel aan over.”
Paul Boon deed het uitstekend in de A-race, maar uiteindelijk was zijn tijd te langzaam. Er waren drie jongens die op papier sneller waren. Hij ging op 300 meter voor het einde de eindsprint aan en werd uiteindelijk tweede. Boon verwachtte een medaille te hebben gepakt, maar de B-serie bleek dus uiteindelijk sneller. De jongeling uit Bovenkarspel hield twee jongens van 1.53 achter zich. “Ik baal hier enorm van. Ik heb twee heel goede concurrenten achter me gelaten en toch sta ik hier nu zonder medaille”, aldus Boon. Hij finishte in een tijd van 2.02, uiteindelijk de vijfde tijd.

Sven van der Vliet had gegokt en verloren op de 1500m. Hij had gehoopt dat hij gouden medaille zou pakken, maar op de streep werd hij nog door twee man verslagen. Het hele podium finishte binnen negen honderdsten van een seconde. Na 1000 meter had Van der Vliet een sterke tempoversnelling en dat ging heel goed. Van der Vliet trok het veld uit elkaar en lag op een gegeven moment zelfs los van de rest van het veld. Pas in de laatste 100 meter kwamen twee tegenstanders weer bij en die wisten dus nog op de meet hun borst voor de Almeerder over de finish te drukken.

Coach Baltus: “Hij heeft gedurfd en aanvallend gelopen. Dit was helaas net niet genoeg voor goud, maar dan houdt hij nog een mooi doel voor van de zomer over.”

Overige prestaties
Kiki van Langen won de B-loop 400 meter in een dik p.r. van 58.68. De jonge TDR-atlete is op dit moment het snelste B-meisje en zal straks in Gent favoriet zijn voor de titel op de 400 meter. Joris Wijte liep een persoonlijk record met 2.02.6. Hij kon zich mooi optrekken aan ploeggenoot Jelmer Bosma