Ineke en Rijkenberg lopen pr op 800 meter

18 July

Team Distance Runners

Posted by:


OORDEGEM ? Tijdens de Memorial L?on Buyle in Oordegem hebben TDR-atleten Leon Ineke en Wijnand Rijkenberg erg fraaie prestaties geleverd op de 800 m. Beide atleten kwamen tot nieuwe persoonlijke recordtijden. Ook B-juniore Mandy van Es scherpte haar pr aan.

In de internationaal bezette A-race stonden voor TDR de atleten Ineke en Rijkenberg aan de start. Er werd hard geopend op de eerste 400 m en Rijkenberg kon goed mee. Ineke zat achterin het veld en moest een klein gaatje laten. Op 600 m sloot hij echter weer aan en wist de laatste 200 m goed door te trekken, waarbij hij ook nog teamgenoot Rijkenberg wist te passeren op het laatste rechte stuk. Op kleine afstand van elkaar wisten ze de finish te passeren. Ineke deed dat op een achtste plaats in een pr met ruim ??n seconde: 1.51.73 min. Rijkenberg knabbelde ook wat van zijn recordtijd af en zijn 1.52.33 min was goed voor een negende plaats. Het leek dit seizoen bij beide atleten nog niet zo te vlotten op de 800 m, mede door het gebrek aan goede races en omstandigheden. Nu viel echter alles op zijn plaats en lieten ze beide zien wat ze in huis hadden. Beide atleten waren hier vanzelfsprekend erg tevreden over en hopen deze lijn door te trekken naar volgende wedstrijden.

In de B-race waren Boyd Declercq en Vincent Groen erg gewaagd aan elkaar. Hun tijden waren respectievelijk 1.56.02 min en. 1.56.06 min, waarmee ze beiden een ruime seconde van hun pr verstoken bleven. Wouter Ammeraal maakte in de C-race zijn rentree op de 800 m en deed dit in 1.58.49 min.
Bij de dames liep B-juniore Mandy van Es mee in de B-race 800 meter. De TDR-atlete liep sterk mee voorin en wist het karwei af te maken in een keurige 2.18.02 min. Dit betekende voor haar een pr verbetering met een seconde.