Crystal Palace: Leerzaam en succesvol

07 August

Team Distance Runners

Posted by:


CRYSTAL PALACE - Afgelopen zaterdag nam een afvaardiging van het Team Distance Runners voor de tweede keer deel aan een BMC Nike Grand Prix wedstrijd in Engeland. In het prachtige atletiek stadion van Crystal Palace stonden er op de loopnummers opnieuw sterke internationale atleten aan de start. Voor de TDR-atleten was de wedstrijd dan ook een uitgelezen mogelijkheid om hun grenzen te verleggen.

TDR-atleet Michel Butter wist op de 5000m een voortreffelijke prestatie neer te zetten. Ruim twee weken na zijn optreden bij de EK neo-senioren liet hij zien te hebben gewonnen aan stabiliteit in zijn prestatievermogen. Na een uiterst gelijkmatig opgebouwde race verbeterde de 19-jarige Beverwijker zijn persoonlijk record met maar liefst 17 seconden naar 14:15.02.
Jody Tesselaar liep in de dezelfde race naar 14:38.70 en dat betekende een voor hem tweede tijd ooit. “Ik begin het spelletje steeds beter te begrijpen”, was de eerste reactie van de routinier.

De TDR dames Barbara Zutt en Selma Borst wisten elkaar naar goede prestaties te stuwen. Selma Borst wilde zichzelf vooral weer eens testen in een sterke dames race. De Castricumse nam veel kopwerk voor haar rekening en kwam na een harde eerste kilometer door in 3:10. Ook Barbara Zutt maakte deel uit van de kopgroep en wist zelfs na 4000m haar teamgenote Borst te passeren. Een goede slotronde en spannende onderlinge strijd brachten Borst met 16:23.83 naar een podiumplaats, terwijl Zutt moegestreden in 16:27.23 haar Pr wist te benaderen. Selma Borst: “Dit was wat ik nodig had. Gewoon weer aan de start staan en ervoor gaan. Hoewel ik nog lang niet op mijn normale trainingsomvang zit kan ik nu wel degelijk een periode afsluiten en vooruit kijken. Ik ben blij dat ik weer wedstrijden loop”.

Manon Kruiver had na haar succesvolle optreden tijdens de Koninkrijkspelen in Curaçao duidelijk moeite om weer scherp aan de start te verschijnen. Vrij krachteloos lopend finishte de jongeling in een voor haar doen matige 4:38.06.

Coach Guide Hartensveld was vooral te spreken over zijn atleet Michel Butter. “Het meest ben ik tevreden over het feit dat Michel de draad na Erfurt weer prima heeft opgepakt. Dat moet ook wel want hij heeft immers de komende weken nog scherpe doelen staan voor de wegwedstrijden”.