Lichtpuntjes op Amsterdam Open ondanks slechte omstandigheden

04 August

Team Distance Runners

Posted by:

AMSTERDAM - Afgelopen zaterdag werd met de Amsterdam Open een internationale atletiekmeeting gehouden. Voor vele internationale atleten betekende het een laatste tussenstop alvorens naar Beijing af te reizen. De slechte weersomstandigheden - regen en wind - kwamen de prestaties niet bepaald ten goede en speelden vooral de langere loopnummers parten.

Toch vielen er voor enkele TDR-atleten persoonlijk records te noteren en sprong vooral de prestatie van Machteld Mulder in het oog. Machteld Mulder koos voor een uitstapje naar de 1500 meter en maakte haar debuut op deze afstand. Van tevoren waren de verwachtingen in het TDR-kamp niet al te hoog gespannen. TDR-hoofdcoach Guido Hartensveld: "Bij Machteld hebben we in het verleden al gezien dat wanneer zij toptijden heeft neergezet en aan haar doelen heeft voldaan, ze zich moeilijk opnieuw kan aanzetten tot een topprestatie. Vorige maand heeft ze bij het WJK natuurlijk een prachtige bronzen medaille veroverd en het was voor ons dan ook de vraag hoe ze hier zou presteren." Het was gezien dit feit juist daarom dat Mulder koos voor de 1500m, als nieuwe motivatie. De atlete uit Wijdenes bewees nog steeds in uitstekende vorm te verkeren en zette een sterke wedstrijd neer. In het internationale veld wist ze een vijfde plaats te behalen in een tijd van 4.22.94. Mulder toonde zich tevreden met de tijd. Aanstaande zaterdag komt ze in het Belgische Ninove wederom in actie op de 1500m en tracht ze haar pr opnieuw aan te scherpen.

Ook 800m-loper Bouke Onstenk liep een 1500 meter in Amsterdam. De Hollandia-atleet kon niet mee met de kopgroep en kwam zodoende alleen te lopen. Dit kostte hem de nodige kracht gezien de windige omstandigheden. Desondanks wist Onstenk onder de 3.50 te duiken: 3.49.21. Volgende week doet de TDR-atleet opnieuw een gooi naar zijn pr (3.47.85).

Manon Kruiver en Raika Lenaarts gingen op de 800m de strijd aan met veel internationale atletes. Na een snelle opening zaten de twee de eerste ronde aan de staart van het veld. De tweede helft van de wedstrijd wisten ze echter iets door te schuiven naar voren. Lenaarts bleek tegenwind over de betere eindsprint te beschikken en eindigde in een zeer acceptabele 2.08.80 als negende, voor Kruiver die sinds tijden weer onder de 2.10 bleef: 2.09.95.