Trio TDR-atleten teleurgesteld terug uit Groesbeek

10 June

Team Distance Runners

Posted by:

GROESBEEK - Terwijl het baanseizoen in volle gang is, reisde een drietal wegatleten van TDR af naar het gezellige plaatsje Groesbeek voor de Zwitsersloot Dak Run. Deze wegwedstrijd over 10 kilometer kende een uitstekende organisatie en vond plaats onder grote publieke belangstelling. Bij de mannen was er een volledige Afrikaanse dominantie met daarachter een achttal Nederlanders en Belgen die streden om het Benelux-klassement.

De in vorm verkerende Martin Lauret had zijn doelen hoog gesteld. Hij wilde naast een goede eindklassering een tijd om en nabij de 29 minuten. Coach Guido Hartensveld: " Hierdoor was Martin weiilicht iets te veel bezig met de klok en te weinig met de wedstrijd". Martin Lauret vult aan:" Achteraf was de tijd die ik stiekem in mijn hoofd had ook niet helemaal reëel gezien het bochtige parcours. Ik zag de langzame tussentijden en probeerde het tempo nog hoog te houden, maar toen de groep versnelde onder aanvoering van Guy Fays en Hans Janssen moest ik passen. Mijn benen liepen vol en het moraal was ook even weg. De laatste 2km herpakte ik mezelf weer. Ik geef nooit zomaar op he"

Uiteindelijk finishten de eerste 4 Nederlanders na een mooie onderlinge strijd allen binnen een halve minuut van elkaar. De overtuigend en sterk lopende Hugo van den Broek was de snelste (30.05), gevolgd door Koen Raymaekers (30.11) en Sander Schutgens (30.18). Lauret kwam kort daarachter binnen in een tijd van 30.34 minuten. Lauret: "Ik ben teleurgesteld over de tijd en klassering. De vorm is daarentegen goed en daarom kijk ik uit naar de Sint Bavoloop van komend weekend. Dan gaan we het anders aanpakken" Deze sfeervolle wedstrijd in Rijsbergen kiest al jaren bewust voor alleen een deelnemersveld met louter Nederlanders en Belgen. Een formule die door publiek en sponsors met groot enthouasiasme ontvangen wordt.

Esther Schipper en Barbara Zutt kenden een moeilijke wedstrijd in Groesbeek. Doordat de organisatie de elitewedstrijd gescheiden hield van de grote massa en het damesveld naast vijf Nederlandse deelnemers uit louter Afrikaanse atletes bestond, was de spoeling achterin uiterst dun. Het gevog was dat Schipper - bij de start ook nog eens gevallen - en Zutt de gehele wedstrijd solo moesten lopen en op grote achterstand van de rest van de dames over de finish kwamen. Tijdens de Sint Bavoloop, waar de wedstrijd weer gemengd is met recreanten, hopen beide dames hun prestatie te verbeteren. Naast dit trio zullen ook Rens Dekkers Chris de Lie, Ronald Schroer en Yennick Wolthuizen in Rijsbergen van start gaan.