Wisselend succes TDR in Dortmund

21 January

Team Distance Runners

Posted by:

DORTMUND - Tijdens het Hallensportfest gisteren in het Duitse Dortmund kwamen de TDR-atleten met wisselend succes in actie. Hoewel niet iedereen kon brengen wat er van hem of haar verwacht werd, werden er ook sterke prestaties geleverd, onder andere door Machteld Mulder en Paul Boon.

Mulder wilde tijdens haar tweede wedstrijd van dit indoorseizoen een serieuze poging doen de limiet voor het WJK van komende zomer te lopen. Ondanks gebrek aan concurrentie ging ze voortvarend van start en liep een snelle eerste ronde. De 18-jarige inwoonster van Wijdenes wist daarna haar tempo goed vast te houden, maar kwam op de meet net 27 honderdsten te kort om zich nu al te plaatsen voor het jeugdtoernooi.

Bouke Onstenk verscheen om verschillende redenen niet volledig fit aan de start, maar liep toch een degelijke race. Na sterk haaswerk van Boyd Declercq nam hij de kop van de wedstrijd waarna alleen Hugo de Haan hem nog voorbij streefde. Uiteindelijk finishte hij in een tijd van 1.51.50. “Ik vond het jammer dat ik het vandaag niet af kon maken, want ik had hier graag gewonnen, maar in Wenen zal ik het recht zetten”, aldus de 26-jarige TDR-atleet, die alvast vol zelfvertrouwen vooruit keek naar zijn volgende wedstrijd.

Twee series later kwam zijn clubgenoot Paul Boon goed voor de dag. Na een rustige opening wist hij in de laatste twee ronden een fikse versnelling te plaatsen, en was hij niet meer te achterhalen door de concurrentie. Boon finishte in een tijd van 1.54.38, slechts 2 tienden boven zijn pr.

Ook Martijn Bartelson was bezig met een sterke wedstrijd, maar moest een ronde voor de finish opgeven na een misstap met een geblesseerde hamstring als gevolg. “Erg balen want ik liep erg lekker en had nog veel over voor de laatste ronde”, aldus Bartelson, die net naar voren liep ten tijde van dit ongelukkige voorval.

Verder liepen bij de meisjes A Diana Spaargaarden en Rianne Breedijk een verdienstelijke 800 meter, waarbij Spaargaarden met 2.18.78 haar pr benaderde. Ook op de 400 meter kwamen verschillende atleten in actie. Bjorn Blauwhof wist opnieuw zijn indoor-pr aan te scherpen, dit keer naar een tijd van 50.83. Het flamboyante sprintkanon liep op de laatste meters met schijnbaar gemak zijn tegenstanders voorbij en de verwachtingen voor het NK junioren, volgende week in Groningen, zijn dan ook hooggespannen. Ook Boyd Deqlercq liep na zijn eerdere haaswerk nog een 400 meter, die hij aflegde in een tijd van 51.43, een kleine verbetering ten opzichte van twee weken geleden.

Trainer Ton Baltus toonde zich na afloop gematigd tevreden: “Niet iedereen deed wat er van hem of haar verwacht werd, maar er waren ook veel hoopgevende prestaties. Ik kijk uit naar het NK en de komende weken gaan we gebruiken om de puntjes op de i te zetten, zodat we in Gent allemaal in topvorm aan de start verschijnen.”