Succes voor Borst en Kruiver in Neerpelt

03 June

Team Distance Runners

Posted by:


NEERPELT - Tijdens de Nacht van de Euregio in het Belgische Neerpelt haalden de TDR- dames goede prestaties op de 1500m. 

Selma Borst met pr
Selma Borst verbeterde haar persoonlijk record met bijna drie seconden en brak de 4.20-barrière. De 23-jarige TDR-atlete is aan een uitstekende reeks baanwedstrijden bezig en wist die voort te zetten met een tactisch sterke race. Na een tussentijd op 1000 meter van 2.52 kon ze goed door trekken en enkele buitenlandse concurrentes verslaan. Borst behaalde hiermee een vijfde plaats. Ze versloeg ook Hanna Karlsson, die haar in Nijmegen nog in de eindsprint versloeg. “Het was een heerlijke race. Ik ben zo blij dat het zo goed gaat en dat ik eindelijk onder de 4.20 loop. Het was na afloop nog spannend of de officiële uitslag ook zou tonen dat ik onder de 4.20 had gelopen. Ik werd er helemaal emotioneel van, dus blijkbaar was het ontzettend belangrijk voor me. Dit belooft veel voor Manchester”. Borst zal in Manchester haar eerste 5000m lopen van het seizoen.

Kruiver loopt EJK limiet
Manon Kruiver is al enkele wedstrijden samen met haar teamgenote Raika Lenaarts op jacht naar de limiet voor de EK junioren in Hengelo (4.26.00). De soms wat wisselvallige Kruiver kwam in Nijmegen al tot 4.26.44, maar was enkele dagen later nog wat vermoeid aan de start van Twente Atletiek en bleef toen ver verwijderd van de limiet. 'Neerpelt' was een uitgesproken kans om de limiet te slechten. Na een snelle opening en een moeilijke derde ronde wist ze haar, met een uitstekende laatste 300m in 50 sec, doel te behalen. De 4.24.79 betekende zowel een persoonlijk record als de limiet voor de EK junioren. Kruiver: “Ik ben onwijs blij, want ik loop veel liever de 1500 dan de 3000 op het EJK. Ik heb vandaag niet op de tijd gelet, maar ben er gewoon in geknald. Bovendien voelde ik me wat frisser dan vorige week, want Guido heeft me verteld dat ik me op de trainingen tussen de wedstrijden door wat meer in moet houden. Dat heb ik gedaan en dat werkt. Nu lekker een paar 800-tjes.”

Lenaarts met gebroken teen
Raika Lenaarts was kansloos in haar missie om de EK limiet te lopen. Ze moest al snel het internationale veld laten gaan, passeerde nog wel de 1000 meter in 3.00, maar kwam uiteindelijk krachteloos tot een eindtijd van 4.43.46. Lenaarts kampt al enkele weken met een gebroken kleine teen: “Ik schopte per ongeluk ’s nachts tegen een tafelpoot, waardoor ik nauwelijks fatsoenlijk meer kan trainen.  Mijn teen is zo dik als een Unox-worst en ik moest mijn wedstrijd lopen op spikes maat 45” .
De organisatie plaatste B-juniore Margriet Berkhout in de B-reeks, die eerder op de middag werd gehouden.  De jonge Berkhout, al zeker van de EYOF, zette haar uitstekende reeks prestaties voort met een tweede plaats in 4.30, haar tweede tijd ooit. Ook Esther Schipper deed prima zaken met een aanvallend gelopen race in een tijd van 4.43.66

800 meter
Bouke Onstenk trof eindelijk eens zijn gewenste snelle serie, die gehaasd werd op 1.48 en vele sterke tegenstanders kende. De serie was met zeventien atleten weliswaar overvol, maar werd wel prima gehaasd. Onstenk eindigde als vierde en wist opnieuw met 1.50.30 de magische 1.50 barrière niet te doorbreken. Een schrale troost was dat hij de snelste Nederlandse 800meter-loper van de avond was. 
In de C-race stelden Martijn Bartelson, Tjerk Conijn en Boyd Declerq enigszins teleur. Martijn Bartelson zat goed in de wedstrijd, maar liet een tijd van 1.52 door zijn vingers glippen op de laatste 100 meter en eindigde in 1.54.40. Declerq en Conijn kwamen niet verder dan respectievelijk 1.55.24 en 1.56.52.

400 meter vrouwen
Op de 400 meter vrouwen klaagde Machteld Mulder over stijve hamstrings, maar wist toch tot een redelijke 55.71 te komen.

    
Karel Delvoye: Foto's staan op de FOTOGALERIJ