Mooie races en sterke tijden in Uden

04 June

Team Distance Runners

Posted by:

UDEN – Gisteren vond de vierde wedstrijd van het Nationale Baancircuit in Uden plaats. In stadion ‘de Kuip’ van de organiserende vereniging AV De Keien werden er door de TDR-atleten verschillende mooie races gelopen. Onder goede omstandigheden dook Bob Winter wederom onder de 1.50, verrasten Tom Wiggers en Barbara Zutt op de 1500m en ging Christian de Lie er met de overwinning op de 5000m vandoor.

800m
Bob Winter liep op de 800m wederom naar een 1.49’er. Net als zijn twee eerdere 800m’ers dit seizoen, dook hij nu ook onder de 1.50: 1.49.46. Hiermee toont hij zijn progressie. Winter: “Ik ben zoveel sterker dan vorig jaar; de tijden die ik vorig jaar als piek liep, zijn nu mijn basisniveau. Bovendien weet ik dat niveau in verschillende races en onder alle omstandigheden te halen.” De A-race 800m werd zeer goed gehaast door Vincent Kerssies, hij trok tegenwind goed door en bracht Winter en de Ier Dave Campbell naar 1.21 op 600m. Het laatste stuk leek Winter over zijn concurrent heen te komen, maar zijn eindsprint was daarvoor niet sterk genoeg. “Zelf had ik ook het gevoel de overwinning te kunnen pakken, maar die Ier bleek verrassend sterk.” Maandag komen deze nummer één en twee elkaar weer tegen in het Belgische Neerpelt.
In de B-race 800m liep Boyd Declercq een sterke race. De Almerenaar bouwde zijn race goed op, wat resulteerde in een vijfde plek in 1.54.15. Wouter Ammeraal moest een gaatje laten vallen met zijn teamgenoot: hij werd achtste in 1.55.51.

1500m
In de sterk bezette A-race 1500m maakte Tom Wiggers een sensationele comeback. In zijn eerste wedstrijd na zijn blessure liep hij naar een dik persoonlijk record: 3.49.01. “Hier heb ik lang op gewacht. Het was zo’n mooie race, dit heb ik echt gemist. En als je dan ook nog voor het eerst onder de 3.50 duikt, is dat helemaal super!” A-junior Wiggers zal volgende week aan de start verschijnen van de 3000m in Leiden.
TDR-dame Barbara Zutt liep ook de 1500m en deed dat zeer sterk: een verbluffend pr van 4.31.54. Afhankelijk had Zutt deze wedstrijd niet in de planning staan, maar deze snelheidsprikkel had wel het gewenste effect. Ze poetste hiermee haar zeer teleurstellende optreden tijdens het NK 10.000m enigszins weg. “Deze wedstrijd geeft me tenminste weer het goede gevoel terug.” Zutt liep erg gretig en een vijfde plaats in de A-race onderstreepte haar goede optreden.
In het naprogamma 1500m kon er nog een persoonlijk record worden aangetekend. Daar wist namelijk Martijn van Leeuwen de B-race te winnen in een tijd van 3.56.47. In een zeer spannende race werd er tot aan de finish gestreden om de overwinning, een aantal atleten doken zelfs over de finish. Maar Van Leeuwen toonde zich dus de sterkste en toont hiermee zijn groeiende vorm. Zo’n vier seconde achter winnaar Van Leeuwen liep A-junior Sven van der Vliet naar zijn tweede tijd ooit: 4.00.69. Eén plek achter hem finishte Tjerk Conijn in 4.01.97. Conijn zat niet goed in de wedstrijd en liep zo steeds achter de feiten aan.

5000m
Het laatste nummer van de avond, de 5000m, leverde een spectaculaire race op, die TDR-atleet Christian de Lie uiteindelijk op zijn naam schreef. In een groepje van drie man, die naast De Lie werd gevormd door Erik Sanders en Benjamin Romkes, deed Sanders in de beginfase het meeste kopwerk. Later in de race nam De Lie initiatief en daarmee luidde hij de finale in. In de laatste ronde liep De Lie op kop en doordat hij ook de laatste aanval van Sanders kon pareren, stond hij die plek niet meer af. De winnende tijd van de Castricummer was 14.41.23. In dezelfde 5000m race zakte Rens Dekkers door het ijs. In zijn eerste wedstrijd na zijn succesvolle marathondebuut in Rotterdam kwam hij niet verder dan 15.40.64.