Paul Boon opnieuw sneller op 800 meter

13 July

Team Distance Runners

Posted by:

UDEN - Terwijl een grote delegatie van het Team Distance Runners in het Zwitsterse Sankt Moritz de laatste week van haar trainingsstage ingaat, kwamen de atleten die in Nederland verblijven in actie op de snelle baan van Uden tijdens de Keien Meeting. Deze wedstrijd was voor hen een ideale snelheidstest ter voorbereiding op de Nacht van de Atletiek, volgende week zondag in het Belgische Heusden. De meest opvallende prestatie werd geleverd door 800-meterloper Paul Boon, die zijn persoonlijk record met enkele tienden van een seconde wist aan te scherpen.

Boon en Verwer verbeteren 800-tijd

Boon ging van start in de tweede serie van het hoofdprogramma, waarin hij concurrentie kreeg van enkele buitenlandse atleten en sterke Nederlandse lopers. Na een start in baan 1 raakte de Bovenkarspel ietwat opgesloten en had hij moeite om de juiste positie te kiezen. Na een doorkomst in 54 seconden over de eerste 400 meter bevond Boon zich op een zevende positie. Tussen de 400 en 600 meter viel het tempo in de groep stil. Het was op dit moment dat Boon een gaatje aan de binnenkant zag en opschoof naar voren. 200 meter voor het einde ging de TDR-atleet vol aan. Terwijl hij naar de finish snelde werd Boon nog gepasseerd door enkele atleten. Zo kwam hij als vierde over de meet in een nieuwe toptijd van 1.51.40. Nummer drie van het afgelopen NK Sjors Kampen greep de winst in 1.50.79. Boon toonde zich tevreden: "Het was een lekkere race, alleen jammer dat het stil viel tussen 400 en 600 meter. Nu op naar Heusden, ik heb er veel zin in. Daar ga ik voor de 1.50."

In het naprogramma van de 800 meter wist ook Niels Verwer tot een nieuw persoonlijk record te komen: 1.57.36. Verwer toonde zich tevreden met de tijd, al meende hij dat het nog sneller kan: "Het was vandaag niet de ideale race voor een snelle tijd, daarvoor ging het in het begin wat te langzaam. Deze prestatie biedt wel veel perspectief voor volgende week in Heusden." Daar hoopt de A-junior uit Egmond Binnen zijn pr op de 1500m (3.58.48) aan te scherpen.

Veel pr's op 1500m

In het naprogramma 1500 meter kwam een kwartet TDR'ers in actie en sneuvelde menig pr. Pip Tesselaar bewees op de weg terug te zijn. Na een snelle opening leek de 39-jarige onder de 4 minuten te duiken. Uiteindelijk eindigde Tesselaar echter net boven deze barrière, in een tijd van 4.00.86. Voor A-junior Wesley Pauel was het zijn eerste baanwedstrijd van dit seizoen. Pauel kwam na een blessureperiode van enkele maanden weer in actie en zette met een tijd van 4.05.21 en passant een persoonlijk record neer. Harmen Korfage (4.07.97) en B-junior Jordi Baars (4.12.17) lieten ook pr's noteren. Een dag eerder zette Alwin Groen (4.13.08) in Apeldoorn een nieuw pr neer.