Sterke prestaties tijdens Competitie in Den Helder

25 June

Team Distance Runners

Posted by:


DEN HELDER – Tijdens de derde wedstrijd van de Tweede Divisie hebben enkele TDR-atleten goed gepresteerd. Tjerk Conijn en Wouter Ammeraal verbeterden hun persoonlijke records op de 400 meter naar respectievelijk 51.11 en 51.47 seconden. Op de sterk bezette 800 meter kon Wijnand Rijkenberg (foto) zich makkelijk handhaven door een tweede plek op te eisen in een tijd van 1.52.22 minuten.

Haarlemmermeer atleet Marijn van der Putten, die in zijn carrière al meerdere malen de magische grens van 1.50 doorbrak op de 800m, leidde de race van begin tot eind. Rijkenberg nestelde zich op een derde plek en kwam in een relatief rustige 55 seconden door na 400 meter. In de laatste bocht leek Rijkenberg naar de winst af te stevenen toen hij Bouke Onstenk voorbij liep maar helaas bleef Van der Putten net buiten bereik. Toch was Rijkenberg zeer tevreden. ,,Ik heb al een lang baanseizoen in Amerika achter de rug en dit was pas mijn eerste 800 meter op de buitenbaan. Dat ik dan mijn tweede tijd ooit loop is erg hoopgevend voor de komende wedstrijden.” De Lycurus-atleet hoopt volgende week in het Belgische Oordegem op een nog snellere 800 meter.

Op de 400 meter zaten Tjerk Conijn van Lycurgus en Wouter Ammeraal van Hera bij elkaar in de serie. Zoals van tevoren voorspeld werd dat een mooie ‘battle’. Ammeraal bouwde een lichte voorsprong op maar op het laatste rechte stuk kwam Conijn naast hem. Op de finish was Conijn net iets sneller, maar beiden konden blij zijn met hun gelopen tijden, 51.11 om 51.47 seconden.

Op de 5000 meter werd er in de kopgroep goed samengewerkt door Harald van Doorn, Benjamin Romkes en TDR-atleet Pip Tesselaar. Op 300m voor de finish plaatste Tesselaar een demarrage en kreeg alleen Romkes nog even met zich mee. Dat Tesselaar nog altijd over een scherp eindschot beschikt bleek maar weer, want ook Romkes moest zich in de laatste 100m gewonnen geven. Tesselaar won uiteindelijk in een tijd van 15.11.51 min.

De dag werd afgesloten met een Zweedse estafette waarin Wouter Ammeraal voor Hera en Wijnand Rijkenberg voor Lycurgus de 400 meter op zich namen. Rijkenberg liep opnieuw een sterke race en verbrak met zijn team het clubrecord.