Bouke Onstenk sluit seizoen af

03 March

Team Distance Runners

Posted by:

GENT - Afgelopen weekend waren Bouke Onstenk en Tjerk Conijn actief tijdens de Nationale indoor Kampioenschappen voor Studenten (NSK) in Gent. Met gouden medailles voor Bouke Onstenk op zowel de 800 als de 1500 meter was dit een leuke bijkomstigheid van zijn zeer sterke indoorseizoen.

Sinds de overstap naar TDR afgelopen najaar heeft Bouke Onstenk zich duidelijk ontwikkeld. Dit liet hij onder andere zien met zijn 1.50.75 in Dortmund eind januari.
Afgelopen weekend sloot Onstenk zijn indoorseizoen af met winst op zowel de 800m als de 1500m. Beide afstanden werden, gezien het mindere niveau, een makkelijke prooi voor de man uit Hoorn. Niet de winst was dan ook veelzeggend, maar vooral de manier waarop Onstenk de 800m in een mooie eindtijd afraffelde. Na een langzame opening over de eerste 400 meter had Ontstenk alleen nog strijd met een Belgische atleet. Met een flinke versnelling wist Onstenk de Belg af te schudden, wat leidde tot een tijd van 1:52.87. Na een korte pauze werd ook de 1500m door Onstenk gewonnen en deed hij de klok stilstaan op 3.57.02.  
 
De 26-jarige Ontstenk heeft de grootste winst afgelopen winter gemaakt in toegenomen kracht en uithoudingsvermogen. “Ik ben van nature, mede door mijn lange benen, geen echte indoor-loper. Mijn indoor pr-verbetering van ruim twee seconden biedt dus veel perspectief voor het outdoorseizoen.", aldus Onstenk. Na zijn vierde plaats op de NK indoor 800m hoopt Onstenk tijdens het NK outdoor eindelijk die felbegeerde medaille te halen.

Op beide afstanden op het NSK werd Ontstenk op het podium vergezeld door
TDR-teamgenoot Tjerk Conijn, die het brons wist te pakken. Voor Conijn geldt ook dat hij een sterk indoorseizoen afsluit. Met zijn 1.53.35 benaderde de Krommeniër al zijn outdoor-pr en daarom kijkt ook hij uit naar het outdoorseizoen.