Winter opnieuw naar overwinning in wedstrijd van het Nationaal Baancircuit

29 May

Team Distance Runners

Posted by:


HENGELO – Afgelopen zondagmiddag vond, in het voorprogramma van de FBK-games, de Nationaal Baancircuit-wedstrijd Twente Atletiek plaats. Verschillende TDR-atleten kwamen hierbij in actie. In het hoofdprogramma had TDR één deelnemer: Selma Borst.

800 meter
De beste TDR-prestatie van de dag kwam op naam van Bob Winter. Na zijn goede seizoensopening twee weken terug in Hoorn, waar hij er met de winst vandoor ging, stond hij nu opnieuw aan de start van de 800 meter. Tot 600 meter draaide Winter goed voorin mee en plaatste vervolgens met een sterke versnelling zijn definitieve demarrage. In de laatste 200 m liep hij zo bijna een seconde weg van nummer twee Frido Verschoor en een ruime 3 seconden van nummer drie Hugo de Haan. De TDR-atleet, die zijn zinnen heeft gezet op het EK dit jaar, bleef met zijn overwinning opnieuw onder de 1.50 met zijn tijd van 1.49,61 min.
In de serie voor Winter liep Tjerk Conijn naar een tweede plaats in een goede tijd van 1.54.22 min. Mede door het ontbreken van een haas bleven Martijn van Leeuwen (1.58,56 min) en Robin van de Linde (1.58,79 min) verstoken van snelle tijden in hun 800 m serie.

FBK-games
In het hoofdprogramma, de FBK-games, kwam Selma Borst op de 5000 m in actie. Aan de start stond een zeer sterk internationaal veld waarvan de latere winnares Defar met 14.35,37 min de beste wereldjaarprestatie noteerde. Vanaf de start werd het veld uiteengelopen en Borst nestelde zich van voren in de achterste groep. Dit was waarschijnlijk iets te hoog gegrepen, want later in de race moest zij dit bekopen. Op 3000 m kwam de TDR-atlete nog goed door in 9.28 min, maar iets later moest zij de groep laten gaan en belande alleen erachter. Jammer voor haar was dat er vervolgens niemand was om bij aan te pikken. Zo kwam ze als 19e over de streep in een tijd van 16.12,14 min.

Overig Twente Atletiek
Een fraaie prestatie kwam op naam van Margriet Berkhout die haar persoonlijke besttijd op de 1500 m met een ruime vijf seconde verbeterde naar 4.40,48 min. Christian de Lie liet zien alweer goed hersteld te zijn van zijn marathon afgelopen april en liep in de nationale 3000 m naar een sterke derde plaats in 8.31,63 min.