Manon Kruiver tweede in Hannuit

28 January

Team Distance Runners

Posted by:


HANNUIT - Een zevental TDR’ers deed mee aan de Belgische Crosscup in Hannuit. Veldlopen mag zich altijd verheugen op veel belangstelling in België. Dit keer was er een crosscup in het Waalse deel van België. TDR keerde huiswaarts met wisselende resultaten.

Kruiver en Lenaarts tevreden
Als eerste kwamen de meisjes junioren in actie. Het was een wedstrijd over 4500 meter op een blubberig parcours waar een pittige wind stond. Uiteindelijk eindigde de race in een Belgisch-Nederlands-Duits podium. De beide TDR-atletes Manon Kruiver en Raika Lenaarts konden zeer goed meekomen. Kruiver werd tweede op 22 seconden achter de Belgische Charlotte Mahieu die al vroeg in de wedstrijd demarreerde en haar voorsprong niet meer afstond. Kruiver besliste daarachter de eindsprint in haar voordeel. Zij versloeg de Duitse Holli Rowland. Kruiver: “Ik moest een aantal keren bijna lossen. Gelukkig wist ik in de bochten en in de modderstukken steeds weer het gaatje te dichten zodat ik het met mijn wapen, mijn eindsprint, af kon maken.” Raika Lenaarts, niet bepaald een specialist in de modder, kon zeer tevreden terug kijken op haar vierde plaats. Ze finishte op ruim een halve minuut van het podium: “Dit was een lekker testje voor me, drie dagen na terugkeer uit Kenia, maar ik had het gevoel dat ik hier niet echt mijn kracht kwijt kon. Maar ik sta er erg goed voor.”

Korte cross mannen
De korte cross mannen was een echt spektakelnummer: Slechts 3000 meter en een groot veld met vele Belgische specialisten. Vier TDR’ers liepen hier mee. Michel Butter maakte net als vorig jaar een uitstapje naar de korte cross om hardheid op te doen voor de NK 10 km in Schoorl. Hij was net niet scherp genoeg om een rol van betekenis te spelen in de kopgroep, maar kon uiteindelijk toch tevreden terugkijken op de achtste plaats. Hartensveld: “Michel  was niet alert genoeg bij de start en liep daarna steeds achter de feiten aan.” De wedstrijd werd gewonnen door de Ethiopiër Tasama in 8.48, Butter finishte in 9.03. Achter hem de iets teleurstellende Tom Wiggers in 9.29, Robin van der Linde (9.51) en Yennick Wolthuizen (9.58).

Selma Borst

Een lichtpuntje voor de TDR-equipe was de comeback van Selma Borst. De 23-jarige Nederlands kampioene op de halve marathon keerde ziek terug van de trainingsstage in Kenia en heeft uit voorzorg de afgelopen twee weken nauwelijks getraind, maar was toch fit genoeg om zich vandaag te testen op het 5650 meter lange parcours. Ze kon zoals verwacht geen potten breken en werd 19e in 21.01, twee minuten achter de Keniaanse Florence Kiplagat, die vorige week ook al de internationale cross in Breda op haar naam wist te schrijven. Borst: “Ik had natuurlijk geen verwachtingen vooraf, maar ik ben blij dat ik fit ben en dat ik vanaf nu weer lekker kan gaan opbouwen”. Kort achter haar finishte Kristijna Loonen en 50 seconden daarachter Jolanda Verstraten.