Michel Butter draait warm voor Watford

25 May

Team Distance Runners

Posted by:

NIJMEGEN – TDR-atleet Michel Butter heeft woensdagavond tijdens de Nijmegen Global Athletics op de 3000m een nieuw persoonlijk record gevestigd. In het sterke internationale deelnemersveld kwam de Beverwijker als tiende over de finish in een tijd van 8.09.12. De Keniaan Henry Sugut won de wedstrijd in 7.58.89.

Michel Butter maakt een goede seizoenstart door. Daar waar de TDR-atleet vorige week zijn pr op de 1500m met drie seconde verbeterde, wist hij in Nijmegen zijn beste tijd met zes seconde aan te scherpen. Naar eigen zeggen is Butter klaar voor de Engelse Kampioenschappen 10.000m, 10 juni a.s. in Watford: “Ik heb nu drie korte wedstrijden gelopen en met goed resultaat. Al was ik over een aantal momenten tijdens mijn wedstrijd in Nijmegen niet geheel tevreden, er zat meer in. Maar goed, nu alles op Watford! Ik ben in bloedvorm en met de sterke concurrentie in Engeland belooft het een mooie wedstrijd te worden”.

Robin van der Linde won met een sterk eindschot de 1500m C-race in 4.00.21 (pr). In dezelfde race eindigde Sven van der Vliet als vierde in 4.07.38.
In de B-race naderde Martijn van Leeuwen met 4.01.27 de vier minuten grens. Het aanvangstempo lag hoger dan in de voorgaande race en dat moest Van Leeuwen naar het einde toe bekopen.
Bob Winter was nog niet op tijd fit om in de A-race te starten. Het herstel loopt echter wel voorspoedig. Winter: “Ik maakte me teveel zorgen om te kunnen lopen en dat moet je niet hebben als je in de A-race start. Ik houd liever het goede gevoel van Hoorn vast (red. 1.49.12 over 800m) om vervolgens straks weer sterke wedstrijden te lopen”.

Tijdens de 800m C-race was er een derde plaats voor Wouter Ammeraal. De TDR-atleet liet zich al vroegtijdig insluiten en wist pas 100m voor het einde uit het gedrang te raken. Ammeraal rukte op van de achtste naar de derde plaats in 1.55.88.

Eerder op de avond werkte Margriet Berkhout haar 1500m wedstrijd af. In deze jeugdrace liet de jonge belofte zich eenvoudig verschalken door de voorspelbare tactiek van haar concurrente Jessie Fairley. Die beschikte namelijk over een beter eindschot dan de TDR-atlete. “Ik had de wedstrijd eerder hard moeten maken. Hier word ik alleen maar scherper van, bovendien is het seizoen nog lang”, aldus Berkhout.

Vanuit het regioplan werd tijdens de 1500m jeugdrace bij de jongens opvallende prestaties neergezet door nieuweling Jasper van der Ploeg en Almerenaar Leon Koch. Na 1000m brak Koch, door middel van een flinke tempoversnelling, de wedstrijd open. Van der Ploeg volgde en ging op laatste rechte stuk zijn drie jaar jongere teamgenoot voorbij. De 17-jarige Van der Ploeg won overtuigend in 4.17.34, terwijl Koch zijn tweede plaats keurig vasthield in 4.19.07.