Derde plaats Leon Ineke bij Indoor Dortmund

22 January

Team Distance Runners

Posted by:


DORTMUND - Leon Ineke heeft afgelopen zondag voor een daverende opening van zijn indoorseizoen gezorgd. In een internationale serie werd hij derde op de 1500 meter in een tijd van 3.50.69. Dit betekende voor hem een dik persoonlijk record. Zelfs op buitenbanen was hij nooit sneller geweest dan 3.54.9.

Ineke
De wedstrijd werd gewonnen door Bas Eefting in 3.45.26 met op drie honderdste van een seconde Dennis Licht op de tweede plaats. Ineke kon mee met de kop tot 1000 meter, maar kon de laatste 500m solo toch nog goed doortrekken. Voor hem betekent het een veelbelovende start van het indoorseizoen, dat de climax moet kennen op 18 februari bij het NK indoor. Ineke: “Ik sta er erg goed voor. Door de trainingsstage in Zuid-Afrika heb ik een goede basis, nu is het een kwestie van doorgroeien tot en met de NK.”

Flyer
Achter Ineke liep Almerenaar Robin van der Linde verrassend naar een tijd van 4.03.28. De 19-jarige traint nog maar pas mee in de TDR formatie, maar boekt nu al grote progressie. In zijn eerste indoorwedstrijd ooit liep hij gelijk al ruim 5 seconden van zijn outdoor pr af. Coach Hartensveld: “Robin is echt een jongen om in de gaten te houden. Hij is echt een flyer, hij weet heel goed souplesse te houden bij hoge snelheid. Ik verwacht veel van hem.”
Martijn van Leeuwen was zeer te spreken over zijn seizoensopening: “Ik heb een tijdje geen wedstrijden kunnen doen. Dit voelde weer heel goed, ik ben klaar om de komende maand goed door te groeien.”

Overige uitslagen

Jelmer Bosma won de wedstrijd bij de B-junioren in 4.18.76. Wesley Pauel lag in winnende positie, maar verstapte zich en kon de wedstrijd niet finishen. Bij de meisjes junioren liep Manon Kruiver de 1500m. Na de EK-cross heeft ze rust gehad en ze is nog niet terug op haar oude niveau. In een langzame serie kon ze haar eindschot testen. Kruiver over haar 4.47:”Ik had eerder moeten versnellen, dan had ik nog wat harder kunnen lopen. Indoor lopen geeft me wel weer een goed gevoel”.
Op de 400 meter was er een grote TDR deelname. De meest uitzonderlijke prestatie werd geleverd door Boyd Declercq: zijn 50.71 betekende zijn snelste 400m indoor ooit. Enkele atleten van het TDR regioplan testten zichzelf op de 400m. Roxanne Onclin liep haar eerste 400m onder de minuut: 59.87. Na een voorzichtige start liep Helen de Loor naar een tijd van 61.28. Bij de jongens klokte Patrick van der Gaag 53.85.