Wiggers en Rijkenberg sterk bij Gouden Spike

11 June

Team Distance Runners

Posted by:


LEIDEN – Op de warme zaterdagmiddag vond de vijfde wedstrijd van het Nationaal Baancircuit plaats: de Gouden Spike te Leiden. Van de TDR-atleten liepen Wijnand Rijkenberg en Tom Wiggers een sterke 3000 meter. Daarnaast noteerden Robin van der Linde en Margriet Berkhout een nieuw persoonlijke record op de 800 meter.

3000 meter
De omstandigheden voor de 3000 m waren niet geheel ideaal. Het was behoorlijk warm en er bries een licht windje. Vanaf de start scheidde de eerste groep met de haas en de drie toplopers Liefers, Licht en Svenoy zich al direct af van het veld. Daarachter ontstond een grote tweede groep waar Rijkenberg en Wiggers deel van uitmaakten. Beide TDR-atleten verrichtten veel kopwerk in die groep. Het tempo was stabiel, maar voor recordtijden een seconde per ronde te langzaam. Met nog een ronde te gaan versnelde Wiggers aan de kop van de groep. Rijkenberg leek te moeten passen maar met een goede laatste 200 m finishten beide TDR’ers alsnog nek aan nek. Rijkenberg bleek uiteindelijk net iets sneller dan Wiggers: 8.27,39 min om 8.27,42 min. Dit was goed voor respectievelijk een vijfde en zesde plaats in het totale deelnemersveld. Rijkenberg:”Precies een week geleden ben ik teruggekomen van negen maanden studeren en lopen in de VS. Ik heb daar al goede prestaties neergezet op de 1500 m, 3000 m en 5000 m. Toch trek ik graag het seizoen nog even door in Nederland. Vandaag lukte me dat al aardig.”

800 meter
Bij de heren vielen voor TDR wederom goede prestaties voor Tjerk Conijn (1.53,77 min) en Boyd Declercq (1.54,13 min) te noteren. Met deze tijden bleven ze nipt verstoken van een nieuw pr. Robin van der Linde liep wel een nieuw pr met 1.56,24 min. Bij de dames was het juniore Margriet Berkout die sterk presteerde en liet met 2.15,22 min eveneens een nieuwe besttijd noteren.