Sterke 5000 voor De Lie en Zutt

16 June

Team Distance Runners

Posted by:


APELDOORN - Afgelopen woensdag zijn bij het Speciale Palm Loopgala opvallende tijden neergezet door Christian de Lie en Barbara Zutt.

5000 meter
Zutt liep een sterke race, maar moest in de laatste meters haar meerdere erkennen in Pauline Claessen. Ze liep met 16.45.36 haar derde tijd ooit. Zutt: “Ik heb zo toch een beetje de teleurstelling van mijn mislukte NK 10 km op de baan weggepoetst. Dit voelde ouderwets onbevangen, ik draaide heerlijk”
Christian de Lie had een lastige wedstrijd, omdat de Keniaanse haas geen constant tempo kon houden. De haas wisselde rondjes 72 af met rondjes 68 en daardoor ontstond er meerdere keren een gat tussen hem en de achtervolgende groep. De Lie knapte samen met Michiel Otten het werk op om de groep weer terug te lopen naar de haas. Een groep van ongeveer tien atleten maakte dankbaar gebruik van het kopwerk van De Lie en Otten. Uiteindelijk finishte De Lie als vijfde in 14.38.36.
Ronald Schröer kon lang mee in de grote groep, liep op 3200 meter zelfs naar voren, maar moest dat snel bezuren. Hij finishte uiteindelijk in een teleurstellende tijd van 15.01.44.

800 meter
Op de 800m liep Robin van der Linden een sterke wedstrijd. Hij zat vanaf het begin heel alert achter de sterk lopende haas Arno Hoevink. Van der Linden liep aanvallend tot het einde, maar werd op de meet nog net verslagen. Zijn tijd van 1.56.36 was een fractie boven zijn persoonlijk record.
Bij de meisjes junioren liep Margriet Berkhout een solide race op de 800m. Na een matige opening kon ze de tweede ronde veel goedmaken en wist ze te eindigen in een tijd van 2.17.18.