Geen grote successen in Merksem

31 August

Team Distance Runners

Posted by:

MERKSEM - Voor de meeste TDR-atleten was zaterdagavond het Internationale Antwerps Atletiek Gala de afsluiting van het baanseizoen. Deze wedstrijd in Merksem, tevens de laatste van de Belgische Flanders Cup, leverde voor TDR geen grote uitschieters op, maar toch konden een aantal atleten tevreden terugkijken.

 1500m

 De C-race 1500 meter werd van kop af aan gewonnen door Pim Molenaar in een overtuigende 3.57.78, wat zijn tweede tijd ooit was. In de achtervolgende groep liep Wesley Pauel naar een tijd van 4.01.02.

 In de A-race startten Kristof van Malderen en Tom Wiggers. De race kende een chaotische start doordat er teveel atleten aan de startlijn stonden. Van Malderen was wel goed weg en belandde zo direct achter de haas, wat eigenlijk niet zijn plan was. Na een eerste ronde van 57 seconden liet de TDR-atleet de haas gaan in de hoop dat één van de Kenianen in de serie zou overnemen. Deze zaten echter in het gedrang en schoven pas later in de race op naar voren. Het tempo was inmiddels fors teruggevallen en zodoende kwam Van Malderen ook in het gedrang te zitten. Na een struikelpartij op 900m kwam hij op het middenterrein terecht: "Toen had ik niet meer de moraal om terug op de baan te stappen en de race uit te lopen."

Inmiddels was Wiggers aan zijn opmars begonnen en zo rukte hij op naar de zevende plaats in 3.46.46, zijn derde tijd ooit. "Het was een erg chaotische wedstrijd, maar mij hoor je niet klagen als dit nu mijn basisniveau is. Bovendien is het een goede snelheidsprikkel zo drie dagen voor mijn 3000m in Lausanne." (red. zie ‘kort nieuws')

 800m

 Op de 800m finishte Tjerk Conijn in 1.55.57. Manon Kruiver zette een tegenvallende 2.17.60 neer en was uiteraard niet tevreden met de manier waarop ze haar baanseizoen afsloot.

 Hemmeromloop

 De Hemmeromloop is het jaarlijkse dorpsfeest in het Noord-Hollandse plaatsje Hem, waar op de 10 kilometer twee TDR-ers aan de start verschenen. Op het parcours met veel bochten  werd Robert Ton tweede Nederlander onder warme en winderige omstandigheden in een tijd van 31.27 minuten. "Ik heb echt ontspannen gelopen, samen met Edo Baart. Raymaekers (die eerste Nederlander werd in 30.50 minuten, red.) startte hard, maar richting het einde kreeg ik hem in het vizier." Ton liet met deze prestatie zien klaar te zijn voor de grotere wegwedstrijden. TDR-atlete Inge de Jong werd bij de dames tweede overall in 37.38. De wedstrijd ging haar wat minder gemakkelijk af en met haar tijd was ze redelijk tevreden.