TDR-atleten in actie tijdens Loopgala Wageningen

04 June

Team Distance Runners

Posted by:

WAGENINGEN - Woensdagavond vond in Wageningen het jaarlijks terugkerende Tartlétos Loopgala plaats. Het evenement staat bekend om de sfeervolle wedstrijd met gunstige omstandigheden voor snelle eindtijden. Voor de snelste series op de 800m en 5000m waren ook dit jaar hazen aangetrokken.

5000m: Dekkers teleurgesteld, Korfage loopt opnieuw pr

Op de 5000m stonden voor TDR twee atleten aan de start. Rens Dekkers mocht na een langdurige blessure voor het eerst weer een wedstrijdvoorbereiding ervaren. "Het is bijzonder om weer terug te zijn na een jaar. Ik ben behoorlijk gespannen, maar ik ga genieten", aldus Dekkers voor aanvang van de start. De 27-jarige atleet liet blijken dat het met zijn kniepees inmiddels weer goed zit en dat hij wilde weggaan op een eindtijd van 14.30 minuten.

Na het klinken van het startschot ging hij dan ook direct mee met het groepje met als doel 14.30. Al snel merkte Dekkers dat dit tempo te hoog gegrepen was en liet hij zich zakken naar het groepje dat op een eindtijd van 15.00 minuten was vertrokken. Na twee zware laatste kilometers passeerde Dekkers teleurgesteld de finish in 15.16.04 minuten. "Als ik kijk hoe goed ik al weer draai in de trainingen, ben ik niet tevreden met deze eindtijd. Ik had gehoopt hier al weer onder de 15 minutengrens te duiken, maar ik moet echt wennen aan de hardheid."

In dezelfde serie startte Marten Korfage. In Koblenz wist Korfage al een flinke sprong te maken door zijn persoonlijk record aan te scherpen tot 15.22 minuten, maar in Wageningen dook hij daar nog ruim twee seconden onder: 15.19.68 minuten. De Wogmeerder probeerde in het begin mee te gaan met de groep voor een eindtijd van 15.00 minuten, maar  kreeg het in het middenstuk zwaar. Door een goede slotronde wist hij toch zijn persoonlijk record te verbeteren.

Veel persoonlijke records op de 800m

Boyd Declercq beet het spits af in de eerste serie op de 800m. De start van de atleet uit Almere was goed, maar in het middenstuk zakte hij wat af. Met een sterk eindschot wist hij toch overtuigend naar een tijd van 1.54.93 te lopen. "Dat goede laatste stuk geeft me vertrouwen. Dit is pas één van mijn eerste wedstrijden, dus ik heb nog voldoende mogelijkheden om mijn persoonlijk record aan te scherpen", aldus Declercq.

Ook de junioren van TDR lieten hun benen spreken. Jordi Baars stond aan de start met het doel om voor het eerst de grens van twee minuten te doorbreken. In de beginfase van de wedstrijd weet de 17-jarige atleet door middel van een goede opening de eerste stap in de goede richting te zetten. Ook in het vervolg van de wedstrijd houdt hij het tempo goed vast en loopt hij op koers van een tijd onder de 2.00 minuten. Door te vroeg juichen weet hij echter niet te slagen in zijn doel. De atleet uit Aalsmeer zet een tijd van 2.00.04 op de klokken, alsnog een mooi persoonlijk record. Baars na afloop: "Ik ben blij met dit pr en nu weet ik ook dat het goed zit. Laat de Gouden Spike nu maar komen!"

Ook Joran Klaver, Edwin de Vries, Nino Kraaijer en Lars Rademaker kunnen terug kijken op een geslaagde wedstrijd. Alle vier de junioren wisten een persoonlijk record te noteren met respectievelijk 2.07.61, 2.08.42, 2.12.10 en 2.11.67. Tim Koenis, terugkerend van een blessure, liep een nette tijd van 2.14.81. Dit was net niet genoeg om zijn persoonlijk record te verbeteren.