Schr?er in snelle tijd naar achtste plaats op NK 10.000 meter

26 May

Team Distance Runners

Posted by:


VUGHT – Gisteren werd in Vught het NK 10.000 meter georganiseerd, samen met de Harry Schulting Games. Er hing een goede sfeer op en rond de atletiekbaan met een prima organisatie. Bovendien was het redelijk weer: weliswaar koud, maar nauwelijks wind en met een goede atmosfeer. Ook was er veel publiek en pers op het optreden van topatlete Lornah Kiplagat afgekomen. Dit alles zorgde voor perfecte omstandigheden om goed te presteren.

Ronald Schröer liep een goed uitgebalanceerde race en verbeterde zijn pr met ruim dertig seconden tot een tijd van 30.38.73. Favorieten Schutgens, Van Damme en Choukoud wisten er een ware titanenstrijd van te maken en uiteindelijk trok Schutgens aan het langste eind in de spectaculaire race. Achter deze drie koplopers liep Schröer gemakkelijk in een achtervolgende groep, met kilometertijden van 3.04 min. In een treintje met atleten van organiserende vereniging Prins Hendrik wist hij lange tijd mee te draaien en finishte zo in een fantastische tijd op de achtste plaats in het NK.

Ronduit teleurstellend was het optreden van Barbara Zutt. De Hera-atlete werd meerdere malen gedubbeld en finishte op een vijfde plek bij de senioren met bovendien enkele veteranen voor zich. Zutt: “Ik dacht de hele race constant aan uitstappen, maar gelukkig heb ik dat niet gedaan. Ik was mijn concentratie helemaal kwijt. In de trainingen draai ik echter prima. Ik moet me goed gaan bezinnen wat ik fout doe in de wedstrijden.”

In het voorprogramma van de Harry Schulting Games wist Boyd Declerq de 800 meter te winnen. Met een tijd van 1.54.63 was dit een overtuigende seizoensopening voor de atleet uit Almere. Declerq: “Ik hoop zondag tijdens Twente Atletiek in Hengelo nog wat sneller te lopen. Ik hoop op een snelle race.”
A-juniore Kelly Schouten wist tot een tijd van 2.22.60 te komen, slechts enkele tienden boven haar persoonlijk record. Diana Spaargaren bleef met een tijd van 2.28.76 ook net boven haar besttijd.

Na het NK 10.000 meter stonden nog drie series 3000 meter op het programma.
B-junior Alwin Groen liep een prima opgebouwde race en verbeterde zijn pr aanzienlijk tot een tijd van 9.13.30. Groen wist in de slotfase zijn teamgenoot Wesley Pauel, die erg hard was gestart, te achterhalen. Pauel liep met een tijd van 9.15.78 eveneens een sterk pr.
Esther Schipper liep met een tijd van 10.28.09 vier seconden van haar beste tijd af. Zij werd gevolgd door Lisanne Groen, die met 10.59.30 ook onder de 11 minuten wist te duiken, en Maaike Zuiderwijk, die in haar eerste 3000m tot een verdienstelijke tijd van 11.08.69 wist te komen.

Ook in Heiloo werden op Hemelvaartsdag wedstrijden over 3000m gelopen. Brian Bulgac en Yennick Wolthuizen wisten elkaar hier op te jagen naar tijden onder de negen minuten: respectievelijk 8.54.52 en 8.58.41. Helen de Loor liep in Heiloo een goede 200m met een tijd van 26.48.

Zondag staat voor veel TDR-atleten met de FBK-Games in Hengelo een belangrijke wedstrijd gepland.
Velen van hen zullen deelnemen aan het nationale baancircuit in het voorprogramma van deze internationale wedstrijd. Onder hen is Bob Winter. De atleet uit Wormer is weer fit en verkeert na de opening van het seizoen in Hoorn nog steeds in grote vorm. Selma Borst zal in actie komen tijdens de sterkbezette internationale 5000m in het hoofdprogramma van de FBK-games.