Van der Vliet en Kruiver Nederlands Kampioen

27 June

Team Distance Runners

Posted by:


HELMOND - Voor de TDR-junioren vormt het NK Junioren elk jaar het hoogtepunt van het baanseizoen. Alle TDR-junioren plus zes scholieren van het ‘TDR-talentsproject’ streken, onder begeleiding van de coaches Nico Bijman, Guido Hartensveld, Barend Derriks en Rens Dekkers, het hele weekend neer in een hotel in Helmond, waar het NK gehouden werd. TDR vertrok zondagmiddag met twee gouden plakken naar huis.

Deze medailles werden behaald bij de B-junioren op de 1500m, waar Sven van der Vliet en Manon Kruiver de overwinningen pakten. Beiden werden afgelopen februari indoor ook al Nederlands kampioen op deze afstand.

Kruiver liep overtuigend (de nummer twee zat ruim 5 seconden achter haar) naar de overwinning in 4.35.09 min. Dit betekende een pr voor haar en benadrukte haar ijzersterke optreden. C-juniore Margriet Berkhout liep, na haar sterke optreden in de series, wederom een erg goede wedstrijd. Ze finishte als 5e in een pr van 4.45.77 min.

Bij de jongens maakte Almerenaar Sven van der Vliet zijn favorieten rol helemaal waar. Op zaterdag won hij zijn serie en op zondag pakte hij de titel met een sterk eindschot. Opvallend in deze finale was de deelname van scholier Joey Breed. In de serie liep hij lange tijd op kop en snelde zo naar een ijzersterke tijd van 4.18.43 min, wat hem een finaleplek opleverde.

Op de 1500m bij de junioren A stond TDR-atleet Tom Wiggers als favoriet aan de start. In een boemelrace plaatste Wiggers na 800m een versnelling. Hij bleef tot 1250 aan kop, totdat hij tot 3 keer toe op zijn hakken werd getrapt en bij de derde keer viel. “Hier baal ik ongelooflijk van. Een ongelukje kan gebeuren maar dat was hier niet het geval. Ik voelde me heel sterk in de race en had nog genoeg kracht voor een sterke eindsprint. Ik zal hier nog wel even van balen, maar ik heb ook al weer genoeg mooie wedstrijden in het vooruitzicht.”

Op de vrijdag stelde TDR direct vier finaleplaatsen op de 800m veilig. Tjerk Conijn won zijn serie bij de jongens A, Maarten Gouda liep een pr en plaatste zich zo bij de jongens B en bij de meisjes A stonden Mandy van Es en Danique Diemeer, die in de serie een dik pr van 2.23.04 min liep, in de finale. Helaas konden deze TDR-junioren niet meedoen om de medailles in de finale.

A-junior Ronald Kuin haalde de halve finale op de 400m, maar was over zijn tijden niet tevreden. Opzien baarde zeker wel scholier Bart Heijmans. Hij verbeterde zich fors en liep een tijd van 54.28, wat zelfs een clubrecord bij AVC betekende. Hij kwam net tekort voor de halve finale, maar hij gaf wel aan genoten te hebben van de wedstrijd.

Keien Meeting Uden
UDEN - Bij de jaarlijkse Keien Meeting in Uden liep TDR-atleet Bob Winter opnieuw een erg snelle 800 meter. In een race met onder meer Arnoud Okken kwam hij tot 1.48,97 min. Dit leverde hem een zevende plek op in het sterke deelnemersveld en een benadering van zijn pr dat slechts 0,06 sec sneller staat.
Wijnand Rijkenberg stond aan de start van de 1500 m. Ook hier was sprake van een sterk veld. In een wat voorzichtiger opgebouwde race dan normaal kwam hij tot een beste seizoensprestatie. In 3.51,10 werd hij zesde.

foto - Karel Delvoye: Sven van der Vliet in actie tijdens de series op het NK.