TDR-crossers testen zich in Belgische Crosscup

06 November

Team Distance Runners

Posted by:

WACHTEBEKE – Afgelopen zondag vond voor de crossatleten van TDR een wedstrijd plaats in Wachtebeke, België. Deze wedstrijd was een mooie test voor de aankomende EK-cross kwalificaties op 13 november in Tilburg en 26 november in Roeselare, België. Vooral Tom Wiggers en Selma Borst lieten zien dat ze er goed voor staan.

Bij de dames senioren bewees Selma Borst met een tiende plaats klaar te zijn voor de EK-kwalificatie. In de 6000 m lange cross kwam ze in het internationale veld na 21:41 minuten binnen, op een ruime minuut van de Belgische winnares. Vooral de laatste ronde kon ze nog sterk oprukken. “Ik kon mijn paslengte en -frequentie steeds goed aanpassen aan de verschillende ondergronden. Dit geeft vertrouwen voor de komende crossen” aldus Borst.

Tom Wiggers (foto) stond aan de start bij de jongens junioren cross. Ook hier was een sterk internationaal deelnemersveld present met Ieren, Belgen, Engelsen, Zwitsers en Fransen. Wiggers wist zijn race goed op te bouwen en schoof geleidelijk aan steeds meer naar voren. Dit bracht hem tot een keurige zevende plaats in de eindrangschikking. Met zijn 22:40 min over 6750 meter bleef hij 45 seconden verwijderd van de Engelse winnaar. Het feit dat hij vorig jaar vijftiende werd laat zien dat hij een mooie progressie heeft doorgemaakt.

In dezelfde race deed ook Sven van der Vliet mee. De TDR-atleet wist na een solide race te eindigen op een keurige 29e plaats in 23:47 min. Beide atleten zullen zich volgende week meten met de rest van de Nederlandse junioren top voor de EK tickets.

Bij de meiden junioren maakte Manon Kruiver een duidelijk betere seizoensstart dan vorig jaar mee. Ze kwam als dertiende over de finish in 17:09 min. Hiermee gaf ze 1:17 min toe op de winnares. Ook Kruiver mikt op het EK-cross.
Haar teamgenote Margriet Berkhout is nog te jong om deel te mogen nemen aan de EK. Desondanks liet ze met een derde plaats bij de meisjes B-junioren haar goede vorm zien. In een kopgroep van vijf kwam ze op de finish af en bleef slechts op twee seconden steken van het goud.

Op de 3000 m korte cross heren waren Tjerk Conijn en Boyd Declerq van de partij. Op de twee ronden van 1500 m werden ze respectievelijk 28e en 39e. Dit waren aardige resultaten in het sterke en brede veld.